Φίλοι, Ψέματα και Δικτυακό Μάρκετινγκ… Συμβουλή Νο2:

Η συνέχεια από το βιβλίο Φίλοι, Ψέματα και Δικτυακό Μάρκετινγκ της Kim Klaver

…Εδώ είναι δώδεκα συμβουλές για να κάνετε μία καριέρα με νόημα στο δικτυακό μάρκετινγκ – χωρίς να εκμεταλλεύεστε τους φίλους, τους συγγενείς ή τους γείτονες.

2. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΉΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕΤΕ.

Αν το κάνετε αυτό με ειλικρίνεια και χωρίς να απολογείστε, οι περισσότεροι φίλοι σας τουλάχιστον θα σας ακούσουν. ΚΑΙ δε θα νιώσουν προδομένοι στο τέλος. Ίσως σας δώσουν και μια δυο συστάσεις.

Οι φίλοι συχνά συστήνουν πράγματα ο ένας στον άλλο, αλλά κανείς δεν περιμένει ότι ο φίλος τους θα πουλάει αυτό που συστήνει. Το να ενεργείτε και να μιλάτε σαν να ήταν μία συνηθισμένη σύσταση από έναν φίλο σε έναν άλλο, και μετά να τους κάνετε έκπληξη στο τέλος λέγοντας τους, “Α, ξέχασα να σου πω…το πουλάω.” είναι εγγυημένο ότι θα χαλάσει την εμπιστοσύνη. Το αίσθημα του να σας έχουν χρησιμοποιήσει ή παραπλανήσει είναι αυτό που καταστρέφει τη φιλία, όχι το γεγονός ότι το εμπορεύεστε.

Το να ενεργείτε και να μιλάτε σαν να ήταν μία συνηθισμένη σύσταση από ένα φίλο σε ένα άλλο, και μετά να τους κάνετε έκπληξη στο τέλος λέγοντας τους, “Α, ξέχασα να σου πω…του πουλάω.” είναι εγγυημένο ότι θα χαλάσει τη σχέση εμπιστοσύνης.

Ορίστε ένας τρόπος για να μιλήσετε για αυτό που κάνετε σε ένα φίλο σας χωρίς να χάσετε την εμπιστοσύνη του. Πριν πείτε οτιδήποτε για το προϊόν ή την επιχείρησή σας, πρέπει να είστε αμέσως ξεκάθαρος:

“Ξέρεις Μαρία, έχω κάτι καινούργιο που άρχισα να πουλάω γιατί επιτέλους έχασα κιλά μ’ αυτό, και θέλω να σου πω γι’ αυτό…”

Τώρα είπατε στη φίλο σας εκ των προτέρων ότι το πουλάτε αυτό για το οποίο θα της μιλήσετε. Πάλι βέβαια, μπορεί να νιώθει πίεση μέσα της και να προετοιμάζει τον εαυτό της ότι θα της γίνετε φορτική, αλλά εσείς την εκπλήσσετε…

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of