Φίλοι, Ψέματα και Δικτυακό Μάρκετινγκ…Συμβουλή Νο1:

Η συνέχεια από το βιβλίο Φίλοι, Ψέματα και Δικτυακό Μάρκετινγκ της Kim Klaver…Εδώ είναι δώδεκα συμβουλές για να κάνετε μία καριέρα με νόημα στο δικτυακό μάρκετινγκ – χωρίς να εκμεταλλεύεστε τους φίλους, τους συγγενείς ή τους γείτονες.

  1. ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΥΣΤΉΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΣΑΣ Ή ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΣΥΣΤΉΝΑΤΕ ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Ή ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ.

Οι περισσότεροι δικτυωτές κάνουν αυτό που τους λένε να κάνουν οι εκπαιδευτές τους ή οι ανάδοχοί τους: «Απλά μιλήστε στους φίλους σας. Είναι σαν να συστήνετε ένα εστιατόριο ή μία ταινία.» Αλλά είναι έτσι; Πόσους φίλους έχασε κάποιος επειδή σύστησε ένα εστιατόριο ή μία ταινία; Πόσοι φίλοι χάθηκαν συστήνοντας το δικτυακό μάρκετινγκ; Ναι, ξεκινάει με τον ίδιο τρόπο: Βρίσκεστε για φαγητό ή για καφέ. Συζητάτε για τα νέα και διάφορα άλλα ευχάριστα θέματα. Και μετά εκθειάζετε τα θαύματα της καινούργιας σας ανακάλυψης. Αλλά στο τέλος, θα πρέπει να της πείτε ότι το πουλάτε κιόλας αυτό. Τότε είναι που δημιουργείται η ένταση και το άγχος και στις δύο πλευρές – της φίλης σας δεν της αρέσει να σας πει “Όχι”, και εσείς δε νιώθετε άνετα να αποκαλύψετε την κρυμμένη σας πρόθεση στο τέλος και να τους ζητήσετε να αγοράσουν. Μία από τους μαθητές μου είπε, “Νιώθω σαν πιράνχας” Οι δικτυωτές αστειεύονται μεταξύ τους λέγοντας ότι είναι μέλη του NFL – No Friends Left(Δεν Έχουν Μείνει Φίλοι). Πόσο συχνά συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν συστήνετε σε κάποιον να δειπνήσει σε ένα εστιατόριο; Για σαράντα χρόνια, η βιομηχανία του δικτυακού μάρκετινγκ πουλάει άδειες υποσχέσεις για εύκολα χρήματα σε εκατομμύρια ανθρώπους: “Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις στους φίλους σου, όπως συστήνεις ένα εστιατόριο.” Αμέτρητοι άνθρωποι με ελπίδες ξόδεψαν 500$ – 10.000$ πριν τα παρατήσουν τελικά. Τα χρήματα από αυτούς που τα παρατούν (95%) είναι μία τεράστια πηγή εσόδων για τις εταιρίες και τους διανομείς στην κορυφή μεγάλων ομάδων δικτυακού μάρκετινγκ. Γι’ αυτό το λόγο οι στρατολόγοι συνεχίζουν να στρατολογούν, αφήνοντας στα ίχνη τους εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν χάσει χρήματα και αυτοπεποίθηση, και που δεν έχουν ένα μέρος να πάνε για το δείπνο των Χριστουγέννων.Σύντομα θα ακολουθήσει η Δεύτερη Συμβουλή…

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of