Εφτά Προσόντα των Πετυχημένων by Brian Tracy

Αν σκέφτεστε με τον τρόπο που σκέφτονται και οι πετυχημένοι άνθρωποι και υιοθετήσετε τις πετυχημένες συνήθειές τους, μπορείτε και εσείς να γίνετε πετυχημένοι. Εδώ είναι τα εφτά προσόντα του κορυφαίου 1% των πετυχημένων ανθρώπων.

1) Είναι Φιλόδοξοι.
Βλέπουν τον εαυτό τους ικανό να είναι ο καλύτερος. Βλέπουν τον εαυτό τους με την ικανότητα να είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν. Αυτό ήταν μία πραγματικά μεγάλη σκέψη για εμένα. Με κρατούσε πίσω για αρκετά χρόνια. Όταν έβλεπα ανθρώπους που τα κατάφερναν καλύτερα από εμένα, αυθόρμητα υπέθετα ότι ήταν καλύτεροι από ότι ήμουν εγώ. Και αν ήταν καλύτεροι από εμένα, τότε αυτό θα σήμαινε ότι εγώ θα ήμουν χειρότερος από αυτούς, τότε αυτό θα σήμαινε ότι αυτοί θα ήταν ανώτεροι και εγώ κατώτερος. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα στην κοινωνία μας. Έχουμε αισθήματα κατωτερότητας και αυτά τα αισθήματα κατωτερότητας μεταφράζονται συχνά σε αισθήματα ότι δεν αξίζουμε. Πιστεύουν ότι δεν αξίζουμε να γίνουμε πετυχημένοι. Η λέξει «αξίζει» βγαίνει από τη λέξη «αξία». Αξίζετε 100% όλων όσων κάνετε και απολαμβάνετε εφόσον το παίρνετε δίνοντας αξία σε άλλους ανθρώπους. Οι αμοιβές σας είναι σε άμεση αναλογία για την αξία που παρέχετε. Αν δίνετε αξία καλύτερα και περισσότερο και με περισσότερο ενθουσιασμό και με καλύτερη ποιότητα, τότε θα έχετε ένα υπέροχο εισόδημα και θα αξίζετε κάθε ευρώ. Θα πρέπει να δείτε τον εαυτό σας ικανό να είναι ο καλύτερος.

2) Είναι Γενναίοι.
Δουλεύουν στο να αντιμετωπίσουν τους φόβους που εμποδίζουν τους περισσότερους ανθρώπους. Οι δύο μεγαλύτεροι εχθροί για τη δική σας και τη δική μου επιτυχία είναι ο φόβος και η αμφιβολία. Το κλειδί είναι να αποβάλλετε τον φόβο και την αμφιβολία. Το κλειδί για την εξάλειψη του φόβου: Αν θέλετε να αναπτύξετε κουράγιο, τότε απλά ενεργήστε θαρραλέα όταν το απαιτεί η περίσταση. Όταν κάνετε κάτι επανειλημμένα, αναπτύσσετε μία συνήθεια. Κάντε συνήθεια σε όλη τη ζωή σας να κάνετε τα πράγματα που φοβάστε. Αν κάνετε αυτό που φοβάστε, ο θάνατος του φόβου είναι βέβαιος. Για να ξεπεράσετε τον φόβο της απόρριψης στην ανεύρεση υποψηφίων, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η απόρριψη στη διαδικασία της πώλησης δεν είναι προσωπική. Οι κορυφαίοι πωλητές δεν φοβούνται την ανεύρεση υποψηφίων. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας. Κάντε τα πράγματα που φοβάστε. Η ικανότητα να αντιμετωπίζετε το φόβο σας είναι το χαρακτηριστικό του ανώτερου ατόμου. Αν έχετε υψηλή φιλοδοξία και αποφασίσετε να ανήκετε στο κορυφαίο 10%, και μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας και να κάνετε τα πράγματα που σας κρατάνε πίσω, αυτά τα δύο πράγματα και μόνο θα σας βοηθήσουν να γίνετε πολύ πετυχημένοι.

3) Είναι Δεσμευμένοι.
Οι κορυφαίοι άνθρωποι σε κάθε πεδίο, ειδικά οι κορυφαίοι πωλητές, είναι πλήρως δεσμευμένοι. Πιστεύουν στον εαυτό τους, πιστεύουν στην εταιρία τους, πιστεύουν στα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους, πιστεύουν στους πελάτες τους, έχουν γενικά μία έντονη πίστη. Ξέρουμε ότι υπάρχει μία σχέση ένας προς έναν ανάμεσα στο βάθος της πίστης σας και σε αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητά σας. Και αν πιστεύετε πλήρως στην ορθότητα και την καλοσύνη αυτού που κάνετε, τότε γίνεστε καταλυτής. Δημιουργείτε αυτό που ονομάζουμε μεταφορά, σαν μία ηλεκτρική μεταφορά ενθουσιασμού. Στους ανθρώπους αρέσει να αγοράζουν από ανθρώπους που πιστεύουν πραγματικά σε αυτό που κάνουν. Οι άνθρωποι που δεν είναι δεσμευμένοι σε αυτό που κάνουν, ζουν μία πολύ ανούσια ζωή. Το δεύτερο μέρος είναι ότι η φροντίδα είναι το κρίσιμο στοιχείο στις σύγχρονες πωλήσεις. Η φροντίδα είναι το κρίσιμο στοιχείο στη ζωή επίσης. Όλοι οι άντρες και οι γυναίκες που ζουν υπέροχες ζωές, νοιάζονται για αυτό που κάνουν! Έχουν πάθος για αυτό που κάνουν. Αγαπούν αυτό που κάνουν.

4) Είναι Επαγγελματίες.
Οι κορυφαίοι πωλητές βλέπουν τον εαυτό τους σαν συμβούλους παρά σαν πωλητές. Όταν σκέφτεστε τη λέξη “σύμβουλος”, τι λέξεις σας έρχονται στο μυαλό; Πότε φωνάζετε έναν σύμβουλο; Ένας σύμβουλος είναι ένας λύτης-προβλημάτων. Ποια λέξη δεν εμφανίζεται όταν σκέφτεστε έναν σύμβουλο—η λέξη “πωλητής”. Δεν θεωρούμε ότι οι σύμβουλοι είναι πωλητές. Οι πιο πετυχημένοι σύμβουλοι στην Αμερική είναι αυτοί που είναι οι καλύτεροι πωλητές των υπηρεσιών τους. Όταν ένας άνθρωπος τοποθετεί τον εαυτό του σαν σύμβουλο στο μυαλό και στην καρδιά του πελάτη του, δεν τον βλέπουν σαν πωλητή. Αρέσει στους ανθρώπους να τους πουλάνε κάτι; Αρέσει στους ανθρώπους να τους βοηθάνε να βελτιώσουν τη ζωή τους και τη δουλειά τους; Έτσι λοιπόν βλέπουν κάποιον πωλητή σαν κάποιον που τους πουλάει κάτι. Το να πουλάτε κάτι είναι να “κάνετε κάτι σε” κάποιον και στους ανθρώπους δεν τους αρέσει να “τους κάνουν κάτι”. Οπότε όταν σκέφτεστε ότι είστε ένας σύμβουλος, εδώ είναι το κλειδί. Πως τοποθετείτε τον εαυτό σας ως σύμβουλο στους πελάτες σας; Φυσικά, λειτουργείτε σαν σύμβουλος, αλλά ακόμα και πριν καν σας δοθεί η ευκαιρία να φερθείτε σαν σύμβουλος, χτίζετε οικειότητα. Και η πιο απλή απάντηση από όλες, και αυτή είναι η πιο πλήρης αρχή: Οι άνθρωποι σας αποδέχονται ακριβώς όπως εκτιμάτε τον εαυτό σας. Οι σύμβουλοι έρχονται και πίνουν έναν καφέ. Οι πωλητές περιμένουν στην αίθουσα αναμονής και πίνουν ένα ποτήρι νερό. Αν πείτε ότι είστε σύμβουλος τότε ο πελάτης θα σας δεχτεί σαν σύμβουλο. Από εδώ και πέρα, τοποθετήστε τον εαυτό σας σαν σύμβουλο. Σκεφτείτε τον εαυτό σας σαν σύμβουλο. Θυμηθείτε ότι, 80% αυτών που έχετε πετύχει εξωτερικά καθορίζεται από αυτό που είστε εσωτερικά. Το πως βλέπετε τον εαυτό σας καθορίζει το πώς αντιδρούν απέναντί σας οι πελάτες σας. Η αντίληψη του πελάτη για εσάς καθορίζει πόσο θα αγοράσουν από εσάς και πόσο θα σας συστήσουν σε άλλους πελάτες.

5) Είναι Προετοιμασμένοι.
Μελετούν κάθε λεπτομέρεια εκ των προτέρων. Για να είστε στο κορυφαίο 10% απαιτεί επιπρόσθετες προσπάθειες. Απαιτεί να κάνετε πράγματα που ο μέσος άνθρωπος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει. Απαιτεί να κάνει κάποιες θυσίες που ο μέσος άνθρωπος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει. Απαιτεί να μελετάτε κάθε λεπτομέρεια από κάθε τηλεφώνημα ή κατάσταση πριν από κάθε επαγγελματική συνάντηση. Οι πετυχημένοι ανησυχούν περισσότερο για ευχάριστα αποτελέσματα αντί για ευχάριστες μεθόδους. Όταν καθίσετε με έναν πελάτη, δεν υπάρχει τίποτα πιο τιμητικό για τον πελάτη από το αίσθημα ότι έχετε προετοιμαστεί για τη συνάντηση.

6) Είναι Μόνιμοι Μαθητές
Αναγνωρίζουν το γεγονός ότι αν δεν γίνονται διαρκώς καλύτεροι, γίνονται χειρότεροι. Διαβάζουν, ακούν σε εκπαιδευτικά CD’s και παίρνουν πρόσθετη εκπαίδευση. Ο επαγγελματίας δεν σταματάει ποτέ να μαθαίνει. Οπότε διαβάστε, ακούστε σε εκπαιδευτικά CD’s και πάρτε πρόσθετη εκπαίδευση.

7) Είναι Υπεύθυνοι
Βλέπουν τον εαυτό τους σαν Πρόεδρο της δικής τους εταιρίας υπηρεσιών. Οι κορυφαίοι άνθρωποι στην κοινωνία μας έχουν τη συμπεριφορά του αυτοαπασχολούμενου. Όλοι μας είμαστε 100% αυτοαπασχολούμενοι. Είμαστε πρόεδροι της δικής μας εταιρίας υπηρεσιών. Δουλεύετε για τον εαυτό σας. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε ποτέ είναι να νομίζετε ότι δουλεύετε για κάποιον άλλον. Δουλεύουμε για τον εαυτό μας. Το άτομο που υπογράφει την επιταγή σας ή πληρώνει τον μισθό σας μπορεί να αλλάζει, οι δουλειές μας μπορεί να αλλάζουν, αλλά εμείς είμαστε πάντα οι ίδιοι. Είμαστε πάντα αυτοαπασχολούμενοι. Το θέμα είναι αυτό – αυτό δεν είναι κάτι προαιρετικό, είναι υποχρεωτικό – είστε ο πρόεδρος της εταιρίας σας, είστε ο πρόεδρος της δικής σας καριέρας, της δικής σας ζωής, των οικονομικών σας, του σώματός σας, της δικής σας οικογένειας, της δικής σας υγείας. Είστε απόλυτα υπεύθυνος. Είμαστε υπεύθυνοι. Κανένας ποτέ, δε θα το κάνει για εμάς. Αυτή είναι η πιο απελευθερωτική και ευχάριστη σκέψη από όλες, να νομίζουμε ότι είμαστε οι πρόεδροι της δικής μας ζωής.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of