Το “Μαύρο Φίδι”

Κάποιος μου έστειλε αυτή την ερώτηση:

Η μεγαλύτερη πρόκλησή μου είναι το να σηκώσω το «μαύρο φίδι» των 25κιλών[το τηλέφωνο] για να μιλήσω σε υποψηφίους. Έχω βαρεθεί να κυριεύει ο ΦΟΒΟΣ αυτή την πτυχή της ζωής μου. Tim, πώς ξεπερνώ αυτόν τον φόβο μια για πάντα και συνεχίζω με τη ζωή μου;

Η απάντηση που θα σου έδινα είναι … σταμάτα να προσποιείσαι ότι το φοβάσαι!

Ένα άτομο «που προσπαθεί» να κόψει το κάπνισμα, ακόμα προσπαθεί. Ένα άτομο «που προσπαθεί» να χάσει βάρος, ακόμα προσπαθεί. Ένα άτομο «που προσπαθεί» να ξεπεράσει το φόβο του τηλεφώνου, ακόμα προσπαθεί.

Ο Yoda* είπε, «Καμία δοκιμή, μόνο πράξη.»

Έτσι, τα βήματα για να ξεπεράσετε το φόβο των τηλεφωνημάτων είναι:

1. Προετοιμάστε τι θα πείτε.

2. Αποφασίστε να κάνετε μια κλήση.

3. Πάρτε το τηλέφωνο και πληκτρολογήστε τον αριθμό πριν ο φόβος παρεμποδίσει την απόφασή σας.

Τα βήματα 2 και 3 είναι το τέχνασμα μου για να κάνω τον εαυτό μου να γυμνάζομαι με συνέπεια. Εάν δώσω στον εαυτό μου 30 δευτερόλεπτα για να σκεφτώ «…αν έχω διάθεση» ΠΟΤΕ δε γυμνάζομαι! Βάζω ένα ξυπνητήρι να με ειδοποιήσει σε μία συγκεκριμένη ώρα και όταν χτυπήσει, σπρώχνω την καρέκλα μου μακρυά από το γραφείο και ντύνομαι για να γυμναστώ αμέσως.

Τα παραπάνω βήματα υποθέτουν ότι έχετε την κατάλληλη εκπαίδευση και μπορείτε να καλέσετε κάποιον ή να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά μαζί του.

Σχετικά με το θέμα της προσωπικής ανάπτυξης, υπάρχουν μερικά πράγματα για εσάς που θα ήταν καλό να αλλάξετε σταδιακά – το να κάνετε τηλεφωνήματα δεν είναι ένα από αυτά. Πιστεύω ότι πρέπει να προετοιμαστείτε προτού να κάνετε τα τηλεφωνήματα. Έτσι, αφιερώστε 10 λεπτά κάνοντας “πρόβα”, μετά αποφασίστε να κάνετε τηλεφωνήματα και τέλος κάντε το πρώτο τηλεφώνημα. Τυλίξτε το «μαύρο φίδι» γύρω από το χέρι σας και μην το αφήσετε κάτω έως ότου κάνετε έναν Χ αριθμό κλήσεων. ΜΗΝ περιμένετε κάποιο αποτελέσματα.

Γιατί; Γιατί όταν το μόνο στο οποίο εστιάζετε είναι ο φόβος, δε θα μπορέσετε να κάνετε σωστά πολλά από τα τηλεφωνήματα σας. Πώς είναι δυνατόν να δείξετε πραγματικό ενδιαφέρον για τον υποψήφιό σας όταν νιώθετε φόβο;

Έτσι, κάντε μερικά τηλεφωνήματα (κατά προτίμηση σε ανθρώπους που δε γνωρίζετε) και απλά να ξέρετε ότι μάλλον δε θα γραφτεί κανείς στην επιχείρησή σας (ή θα γραφτούν ελάχιστοι). Αυτό όμως που θα αποκομίσετε είναι η δυνατότητα να κάνετε τηλεφωνήματα – και αυτό αξίζει εκατομμύρια.

Tim Sales

*Ο Yoda είναι χαρακτήρας στη σειρά «Ο Πόλεμος των Άστρων.»

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of