Προσοχή! Μην επιτρέψετε να σας κλέψουν το όνειρο.

Ένα άρθρο που έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές όταν έχω μιλήσει με κάποιον υποψήφιο ο οποίος μου είπε ότι του άρεσε αυτό που είδε αλλά θέλει λίγο χρόνο να το σκεφτεί ή ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει άμεσα. Επίσης είναι κάτι που στέλνω σε όλους τους καινούργιους μου συνεργάτες.

Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι αφήνουν τα όνειρά τους να πεθάνουν χωρίς καν να έχουν ζήσει;

Ένας λόγος είναι οι αρνητικές και κυνικές συμπεριφορές άλλων ανθρώπων. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εχθροί, είναι φίλοι, ακόμα και μέλη της οικογένειάς μας. Αν οι φίλοι μας είναι αρνητικοί απέναντι στα όνειρά μας ή τις φιλοδοξίες μας, τότε μπορούν να τις σκοτώσουν.

Κάποιος ενθουσιάζεται με την πιθανότητα μίας νέας δουλειάς ή μίας νέας ιδέας. Βλέπει την ευκαιρία να κερδίσει χρήματα, να κάνει μία δουλειά με περισσότερο νόημα, να μεγαλώσει και να εξελιχθεί μέσα από μία προσωπική πρόκληση. Προετοιμάζεται για αυτή την συναρπαστική νέα προοπτική, αλλά μετά λέει στο γείτονά του γι‘ αυτό, στο μπαλκόνι ένα απόγευμα, εκείνος γελάει και του λέει, ‘Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό’, και του δίνει μία μεγάλη λίστα με προβλήματα και εμπόδια και 50 λόγους που ποτέ δε θα τα καταφέρει και ότι είναι καλύτερα να κάτσει στη θέση του – να μη το συνεχίσει.

Ο ενθουσιασμός του εξασθενεί. Χάνει όλη τη φλόγα και την αυτοπεποίθηση και αρχίζει να σκέφτεται όλους τους λόγους που δεν μπορεί να τα καταφέρει, αντί να σκεφτεί λόγους για τους οποίους θα μπορούσε.

Λίγοι φίλοι μπορούν να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από μία ντουζίνα εχθρούς. Θυμηθείτε, το ευκολότερο πράγμα που μπορείς να βρεις στη γη είναι κάποιος να σου πει όλα τα πράγματα που δεν μπορείς να είσαι. Μην τους ακούτε.

Είναι πάντα το φιλαράκι που ποτέ δεν κέρδισε πάνω από 600€ το μήνα, που ξέρει όλους τους λόγους που εσύ δεν μπορείς να κερδίσεις 3000€ το μήνα. Αν έχετε ένα όνειρο, δώστε του τη δυνατότητα να συμβεί. Μην αφήσετε τον κουμπάρο σας, τον υδραυλικό σας ή τον τύπο στο διπλανό γραφείο να κλέψει αυτή την πίστη που έχετε μέσα σας· την πίστη που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν. Μην αφήσετε τον τύπο που ζει στον καναπέ και βλέπει τηλεόραση κάθε βράδυ να σας πει πόσο άσκοπη είναι η ζωή.

Αν έχετε τη φλόγα ενός ονείρου κάπου βαθιά μέσα σας, κάντε κάτι για αυτό. Και μην αφήνετε κανένα άλλο να σας το στερήσει. Πιστέψτε ότι μπορείτε και θα ανακαλύψετε ότι μπορείτε. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ! Θα εκπλαγείτε με το πόσα καλά πράγματα μπορούν να συμβούν και σε εσάς.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of