Επενδύστε Στην Επιχείρησή Σας

Επενδύστε στον εαυτό σας και στην επιχείρησή σας, γιατί δεν μπορείτε να έχετε καλύτερη απόδοση κάπου αλλού. από τον Art Jonak

Μια μέρα ένας ηγέτης στο Δικτυακό Μάρκετινγκ μου τηλεφώνησε και μου είπε,

“Έχω 5.000€ να επενδύσω στη μετοχή της εταιρίας. Δε θα ήταν καλή επένδυση αυτό και θα έχω καλή απόδοση;”

Η απάντησή μου ήταν,

“Είναι καλό που θέλεις να επενδύσεις σε μία καυτή και αναπτυσσόμενη μετοχή. Δεν μπορώ βέβαια να προβλέψω ότι η τιμή της μετοχής θα ανέβει ή θα πέσει. Αλλά, ας πούμε ότι θα ανέβει.

Και ας πούμε ότι επιλέγεις και αγοράζεις τη μετοχή στη σωστή στιγμή και η μετοχή σου ανεβαίνει 40% μέσα σε 12 μήνες.

Ουάου! Μεγάλη απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι τα 5.000€ που επένδυσες τώρα αξίζουν 7.000€ με αυτή την αύξηση του 40%.”

Εντούτοις, τι θα συνέβαινε αν επένδυες αυτά τα ίδια 5.000€ στην επιχείρησή σου;

  • Ίσως πήγαινες οδικός σε όλη τη χώρα και περνούσες χρόνο με τις ομάδες σου και τους συνεργάτες σου. Και ενώ έκανες τα meetings, το μήνυμά σου άγγιζε μόνο ένα άτομο που γραφόταν στην επιχείρηση. Αυτό το άτομο θα γινόταν ηγέτης, θα έχτιζε μία ομάδα και θα σου κέρδιζε 1.000€ το μήνα …για πάντα!

  • Ή, ίσως επένδυες σε κάποια εκπαίδευση για τους σοβαρούς συνεργάτες σου και τους ηγέτες σου. Τους πλήρωνες ένα μέρος ή όλο το κόστος για να παρακολουθήσουν εκπαίδευση του Jim Rohn ή να περάσουν το Dale Carnegie Course.
  • Ή, ίσως απλά τους αγόραζες ένα καλό βιβλίο για τη στρατολόγηση. Και επειδή τώρα σε βλέπουν σαν συνέταιρο αντί σαν απλά ένα διανομέα της γραμμής αναδοχής που απλά συλλέγει επιταγές, δουλεύουν πιο σκληρά. Και, δουλεύουν πιο σκληρά με τις νέες τους ικανότητες που έμαθαν στην εκπαίδευση. Η ομάδα σας διπλασιάζει την παραγωγή της και η επιταγή σας διπλασιάζεται και αυτή.
  • Ή, βάζεις κάποιες αγγελίες ή διαφημίσεις ψάχνοντας για ανθρώπους που είναι δυσαρεστημένοι με την καριέρα τους και είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν ένα ή δύο χρόνια για να μάθουν πως να χτίσουν μία επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ. Οι αγγελίες σου προσέλκυσαν 3 νέους ηγέτες που ανυπομονούν να χτίσουν την επιχείρησή τους.

Τι θα προτιμούσες να έχεις στην επιχείρησή σου;

  • Έξτρα 2.000€ απόδοση στις 5.000€ που επένδυσες από μία καλή(τυχερή;) επιλογή από το χρηματιστήριο;

  • Ή, θα προτιμούσες να έχεις τρεις καινούργιους ηγέτες που χτίζουν την επιχείρησή τους. Η επιλογή είναι εύκολη. Επενδύστε στον εαυτό σας και στην επιχείρησή σας γιατί μπορεί να έχετε καλύτερη απόδοση στην επένδυσή σας. Δεν υπάρχει κάτι κακό με τις μετοχές, τα ομόλογα, τα μεσιτικά … απλά ψάχνουμε για την καλύτερη και πιο ασφαλή απόδοση στην επένδυσή μας.

Ή όπως λέει και ο Tom “Big Al” Schreiter(FortuneNow.com), “Επενδύστε στον εαυτό σας εκτός και αν νιώθετε ότι δεν είναι καλή επένδυση.

————————————————-
“Καταλάβετε ότι αν έχετε χρόνο να γκρινιάζετε και
να παραπονιέστε για κάτι, τότε έχετε και το χρόνο
να κάνετε κάτι για αυτό.”
— Anthony D’Angelo
————————————————-

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of