Οου, αυτό είναι τοσο κακό…:)

Αν περιμένετε να έρθει κάποιος και να σας παρακινήσει, τι θα συμβεί αν αυτός που περιμένετε δεν εμφανιστεί; Θα μείνετε χωρίς κίνητρα για το υπόλοιπο της ζωής σας;

Είχατε ποτέ κάποιον διανομέα σας, που σας τηλεφωνήσε και σας είπε:

“Α, δεν μπορώ να πετύχω γιατί ο σπόνσοράς μου δε με βοηθάει. Χρειάζομαι περισσότερη βοήθεια. Γιατί ο ανάδοχός μου δε μου γράφει μία ομάδα ανθρώπων κάτω από μένα; Γιατί ο σπόνσοράς μου δεν κάνει τη δουλειά μου, να τηλεφωνεί και να παρουσιάζει το πρόγραμμά μου στους υποψηφίους του;”

Σαν ηγέτες, μπορούμε μόνο να γελάσουμε όταν δεχόμαστε τηλεφωνήματα σαν αυτό; Γνωρίζουμε ότι ο διανομάς που τηλεφωνεί αποφεύγει να αναλάβει προσωπικά τη ευθύνη των αποτελεσμάτων του και απλά θέλει να κατηγορήσει όλους τους άλλους στον κόσμο, εκτός από τον εαυτό του.

Οπότε τι μπορούμε να πούμε διακριτικά στο διανομέα, για να τον βοηθήσουμε να μεγαλώσει και να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη; Τι θα λέγατε αν του απαντούσατε κάπως έτσι:

“Ωραία λοιπον, τι ακριβώς θέλεις να κάνει ο σπόνσοράς σου, το οποίο δεν είσαι πρόθυμος να κάνεις εσύ για τον εαυτό σου;”

Δεν είναι εγγυημένο, αλλά οι περισσότεροι διανομείς θα αρχίσουν, τουλάχιστον, να αναλαμβάνουν προσωπικά την ευθύνη για τη δική τους επιχείρηση.

——————————————————-
Δε θα πρέπει ποτέ να κατακρίνετε τον άχρηστο φίλο σας για
την κρίση του – δείτε ποιον αποφάσισε να έχει φίλο!
——————————————————-

Το επόμενο post θα είναι μετά τις 11 Αυγούστου…καλές μου διακοπές…:)

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of