7 Τρόποι Για να Είστε Ο Καλύτερος Ηγέτης Που Μπορείτε

Οι καλύτεροι ηγέτες έχουν ένα ιδιαίτερο είδος θάρρους. Έχουν το θάρρος να αντέξουν, να επιμείνουν, να “κρατήσουν” όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την αμφισβήτηση, την αβεβαιότητα και την επίκριση.

Ως άτομα, είστε έργο σε εξέλιξη, το οποίο σημαίνει ότι συνεχώς αναπτύσσεστε και βελτιώνεστε. Η δουλειά σας είναι να γίνετε οι καλύτεροι ηγέτες που μπορείτε να γίνετε. Και μπορείτε – τακτική και διαρκή εξάσκηση αυτών των εφτά συνηθειών που απαιτούν θάρρος.

1. Δείξτε υπομονή στις δυσκολίες.

Η θαρραλέα υπομονή είναι η προθυμία και η ικανότητα να συνεχίσετε ακόμα και όταν αντιμετωπίζετε αβεβαιότητα, αμφιβολίες και επίκριση από τους άλλους.

2. Συνεχίστε

Υπάρχει μία κρίσιμη περίοδος μεταξύ της έναρξης ενός νέου εγχειρήματος και του αποτελέσματος που έρχεται από αυτό το εγχείρημα. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, αυτής της περιόδου αναμονής, πολλοί άνθρωποι χάνουν την ψυχραιμία ους. Δεν αντέχουν την αγωνία του να μην γνωρίζουν ή της ενδεχόμενης αποτυχίας. Λυγίζουν και τα παρατάνε.

3. Ηγηθείτε με το παράδειγμά σας

Ένας αληθινός ηγέτης, είναι το άτομο που μπορεί να παραμείνει σταθερό και που αρνείται να σκεφτεί την πιθανότητα της αποτυχίας. Τα καθοριστικά σημεία, σε πολλές σημαντικές στιγμές στην ανθρώπινη ιστορία, βασίστηκαν στην απόφαση ή στην έλλειψη απόφασης ενός ατόμου. Το τελικό τεστ της ηγεσίας είναι το να επιδείξετε υπομονή με θάρρος.

Το να ενθαρρύνετε τους άλλους, το να τους εμφυτεύσετε αυτοπεποίθηση, το να τους βοηθήσετε να αποδόσουν το καλύτερο που μπορούν, απαιτεί ότι θα ηγείστε μέσω του παραδείγματός σας.

4. Επιτρέψτε ειλικρινή λάθη

Αφαιρέστε τους φόβους της αποτυχίας και της απόρριψης από τους άλλους, ενθαρρύνοντας την ομάδα σας να πάρει υπολογισμένα ρίσκα και επιτρέποντας ακούσια λάθη.

5. Ενθαρρύνετε την ομάδα σας

Δώστε συνεχώς στους ανθρώπους που σας θαυμάζουν, επαίνους και επιδοκιμασίες. Γιορτάστε τις καλές προσπάθειες, καθώς και τις επιτυχίες, μικρές και μεγάλες. Δημιουργήστε ένα ψυχολογικό κλίμα όπου οι άνθρωποι νιώθουν ασφαλείς, μακριά από λογοκρισία, κατηγορίες ή οποιουδήποτε είδους επίκριση.

6. Γίνετε ασταμάτητοι

Το θάρρος έρχεται από το να φέρεστε θαρραλέα σε καθημερινή βάση. Ο στόχος της προσωπικής σας ανάπτυξης θα πρέπει να είναι να έχετε τις συμπεριφορές ενός ατρόμητου ανθρώπου, μέχρι να γίνετε, στο μυαλό σας, ασταμάτητοι.

7. Προετοιμαστείτε για δυσκολίες

Προετοιμαστείτε προκαταβολικά για τις αναπόφευκτες απογοητεύσεις και αναποδιές που θα βιώσετε στην πορεία προς το στόχο σας. Μην εκπλαγείτε όταν συμβούν. Αποφασίστε από πριν ότι μπορεί να λυγίσετε, αλλά δεν θα σπάσετε και ενθαρρύνετε συνεχώς τους άλλους να σκέφτονται και να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο.

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν δεν έχεις διαβάσει το άρθρο για το πώς να βρίσκετε και τι να διδάσκετε στους ηγέτες, μπορείς να το βρεις εδώ. Είναι πολύ χρήσιμο.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Γράψτε το σχόλιό σας

wpDiscuz