4 Τρόποι Να Ανταποκρίνεστε Στα Προβλήματα

Δεν έχει σημασία τι σας συμβαίνει. Σημασία έχει το πώς αντιδράτε σε αυτό που σας συμβαίνει – ειδικά όταν συμβαίνουν καταστάσεις που δεν τις περιμένατε.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα δούμε τέσσερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι η στάση σας είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να είναι, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις:

1. Εστιαστείτε στο μέλλον

Όποιες προκλήσεις και αν αντιμετωπίζετε, εστιαστείτε στο μέλλον, παρά στο παρελθόν. Αντί να ανησυχείτε για το ποιος έκανε τι και ποιος φταίει, εστιαστείτε στο που θέλετε να βρίσκεστε και στο τι θέλετε να κάνετε. Αποκτήστε μία ξεκάθαρη (νοητική) εικόνα του ιδανικού μέλλοντός σας και μετά κάντε όποιες ενέργειες μπορείτε για να προχωρήσετε προς εκείνη την κατεύθυνση. Βάλτε το μυαλό σας και τις σκέψεις σας στο μέλλον.

2. Σκεφτείτε τη λύση

Όποτε αντιμετωπίζετε μία δυσκολία, εστιαστείτε στη λύση αντί στο πρόβλημα. Σκεφτείτε και συζητήστε για το ποια είναι ηιδανική λύση για το πρόβλημα ή την αναποδιά, αντί να σπαταλάτε χρόνο σκεφτόμενοι και αναμασώντας το πρόβλημα. Οι λύσεις, είναι εκ φύσεως θετικές, ενώ τα προβλήματα, είναι εκ φύσεως αρνητικά.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να περιγράψετε κάθε λεπτομέρεια του προβλήματος και μετά κάντε το λογικό επόμενο βήμα για να το λύσετε. Από τη στιγμή που θα αρχίσετε να σκέφτεστε λύσεις, γίνεστε πιο θετικοί και επικοδομητικοί άνθρωποι.

3. Αναζητήστε το καλό

Υποθέστε ότι σε κάθε δυσκολία ή πρόκληση κρύβεται κάτι καλό. Ο Norman Vincent Peale, ένας μεγάλος υποστηρικτής της θετικής σκέψης, είχε πει κάποτε, “Κάθε φορά που θέλει ο Θεός να μας κάνει ένα δώρο, το τυλίγει μέσα σε ένα πρόβλημα.” Όσο μεγαλύτερο το δώρο, τόσο μεγαλύτερο το πρόβλημα. Αλλά το σπουδαίο σχετικά με αυτό, είναι ότι αν ψάξετε για το δώρο, σίγουρα θα το βρείτε.

4. Αναζητήστε το μάθημα

Υποθέστε ότι όποια και αν είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή, είναι ακριβώς η κατάλληλη κατάσταση που χρειάζεστε, ώστε να γίνετε τελικά πετυχημένοι. Αυτή η κατάσταση, σας έχει σταλεί για να σας βοηθήσει να μάθετε κάτι, να γίνετε καλύτεροι και να εξελιχθείτε και να αναπτυχθείτε.

Ο Jim Rohn είχε πει, “Μην εύχεσαι να έχεις λιγότερα προβλήματα, ευχήσου να έχεις περισσότερες δεξιότητες.”

Οπότε, αναζητήστε το πολύτιμο μάθημα που βρίσκεται σε κάθε δυσκολία. Κάντε μία λίστα από κάθε ιδέα ή κάθε μάθημα που μπορείτε να πάρετε από κάθε αναποδιά ή δυσκολία.

Μία θετική νοητική στάση, είναι απαραίτητη για την επιτυχία σας. Μπορείτε να γίνετε όσο θετικοί θέλετε, αν απλά σκέφτεστε το μέλλον και αναζητάτε το καλό. Αν κάνετε αυτά που κάνουν άλλοι πετυχημένοι άνθρωποι, αν χρησιμοποιείτε το μυαλό σας για ελέγχετε νοητικά μία κατάσταση, θα είστε θετικοί και χαρούμενοι τον περισσότερο καιρό. Και έτσι, θα θερίσετε τα οφέλη που απολαμβάνουν όλοι οι πετυχημένοι άνθρωποι.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

1
Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Παναγιώτης Χριστόπουλος
Guest

Θοδωρή ευχαριστούμε και γι αυτό το άρθρο!