Τέσσερις Βασικοί Κανόνες για την Πρόσκληση

Θα ήθελα να δούμε τους τέσσερις βασικούς κανόνες σχετικά με το συναίσθημα της πρόσκλησης.

Πρώτος Κανόνας
Θα πρέπει να αποσυνδέσετε τον εαυτό σας συναισθηματικά από το αποτέλεσμα. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Θυμηθείτε, ο αρχικός μας στόχος είναι η επιμόρφωση και η κατανόηση. Δεν είναι να κάνουμε έναν νέο πελάτη ή να γράψουμε έναν νέο συνεργάτη. Με άλλα λόγια, αν αποσυνδέσετε τα συναισθήματά σας από αυτό το αποτέλεσμα και απλά εστιαστείτε στο να επιμορφώσετε τον υποψήφιο και να τον βοηθήσετε να καταλάβει, τότε όλα γίνονται πιο απλά.

Αυτό ακούγεται εύκολο, αλλά είναι δύσκολο να το κάνετε. Όλοι μας ερχόμαστε σ’ αυτή τη δουλειά με την ελπίδα ότι θα βρούμε μερικούς καλούς συνεργάτες. Είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από αυτές τις προσδοκίες. Αλλά χρειάζεται να θυμάστε ότι δεν είμαστε κυνηγοί. Δεν είμαστε καρχαρίες. Η δουλειά μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους και να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν τι είναι αυτό που έχουμε να τους προσφέρουμε. Λειτουργούμε ως σύμβουλοι που προσφέρουμε προτάσεις για το πώς μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν μία καλύτερη ζωή.

Αν επικεντρωθείτε στο να αποκτήσετε έναν πελάτη ή έναν νέο συνεργάτη, θα απογοητεύεστε συνεχώς και θα δείτε ότι οι υποψήφιοί σας θα τρέχουν μακριά σας.

Αν εστιαστείτε στην εκπαίδευση και στην κατανόηση, θα το διασκεδάσετε περισσότερο και οι υποψήφιοί σας θα απολαύσουν την εμπειρία.

Δεύτερος Κανόνας
Να είστε ο εαυτός σας. Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που αλλάζουν και γίνονται ένα διαφορετικό άτομο όταν ξεκινάνε τις προσκλησεις. Αυτό κάνει όλους να νιώθουν άβολα – και εσάς και τους υποψηφίους. Απλά εστιαστείτε στο να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Τρίτος Κανόνας
Βάλτε λίγο πάθος. Ο ενθουσιασμός είναι κολλητικός. Είναι θεμιτό το να είστε λίγο “ανεβασμένοι”! Συγκεντρωθείτε, ακούστε λίγη μουσική που σας εμπνέει και σας ανεβάζει, χαμογελάστε, ακόμα και όταν μιλάτε στο τηλέφωνο και σας διαβεβαιώ ότι τα θετικά σας συναισθήματα θα μεταφραστούν σε καλύτερα αποτελέσματα.

Τέταρτος Κανόνας
Να έχετε δυνατή στάση. Αυτό ήταν δύσκολο για εμένα στην αρχή. Στις αρχές ένιωθα ανασφαλής, επειδή ήμουν μόνο 22 χρονών. Δεν πίστευα ότι θα με πάρεις κανείς στα σοβαρά. Αλλά καθώς έβλεπα τους επαγγελματίες, παρατήρησα τη στάση τους. Ήταν θαρραλέοι, δυνατοί και με αυτοπεποίθηση.

Οπότε αποφάσισα να είμαι κι εγώ θαρραλέος. Σταμάτησα να απολογούμαι όλη την ώρα. Αντί να λέω “Ξέρω ότι δεν έχω κάνει πολλές δουλειές στη ζωή μου, αλλά ελπίζω αυτή να είναι η ευκαιρία της ζωής μου”, άρχισα να λέω “Ξέρεις κάτι; Δεν σκοπεύω να ζήσω όλη μου τη ζωή κάνοντας διαφορετικές δουλειές μέχρι να βρω την ευκαιρία της ζωής μου. Έψαξα και τη βρήκα. Αυτή είναι η ευκαιρία μας. Θέλεις να τη δεις;”
Νιώθετε τη διαφορά στη στάση;

Να είστε ο εαυτός σας, αλλά να είστε μία πιο θαρραλέα εκδοχή του εαυτού σας. Να είστε ο εαυτός σας, αλλά να είστε μία πιο δυνατή εκδοχή του εαυτού σας, να είστε μία εκδοχή του εαυτού σας με περισσότερη αυτοπεποίθηση – τουλάχιστον αν είστε έτσι όταν κάνετε προσκλήσεις. Είδα ότι μπορούσα να το κάνω αυτό για μικρότερα διαστήματα, όσο διαρκούσαν μερικές προσκλήσεις δηλαδή, και όπως είναι το χτίσιμο κάθε άλλου μυ, τελικά μπορούσα να νιώθω έτσι όλο και πιο συχνά και όλο και πιο πολύ.

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν θέλετε να γίνετε Ακαταμάχητοι στην Πρόσκληση και να βάλετε σε εφαρμογή αυτούς τους τέσσερις κανόνες, τότε μελετήστε την 5ωρη εκπαίδευσή μου, σχετικά με την Ακαταμάχητη Πρόσκληση. Θα τη βρείτε εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of