Πείθω ή Επακολουθώ;

Όπως λέει ένα παλιό ρητό στις πωλήσεις “Οι ερασιτέχνες πείθουν, οι επαγγελματίες διαλέγουν”… Το πιστεύω αυτό, ως ένα βαθμό. Αν και ποτέ δεν θέλω να πιέσω κάποιον για να ξεκινήσει μία επιχείρηση και πιστεύω ότι είναι καλύτερο να λέμε λιγότερα σε περισσότερους ώστε να προχωρήσουμε στο να βρούμε ανοιχτόμυαλα άτομα που είναι έτοιμα για μία αλλαγή, ωστόσο, πιστεύω επίσης και στην επακολούθηση. Πολλοί από τους πιο πετυχημένους δικτυωτές στον κόσμο, ξεκίνησαν πολύ μετά από την πρώτη προσέγγιση. Σε κάποιους χρειάστηκαν 5, 7 ή ακόμα και 20 επακολουθήσεις, για να το αποφασίσουν τελικά.

Η νοοτροπία μου πάνω σε αυτό, η οποία με έχει βοηθήσει για να στρατολογήσω περισσότερα από 500 άτομα στην καριέρα μου, είναι η εξής… μου αρέσει να περνάω γρήγορα τις πρώτες προσεγγίσεις μου και να ξεκαθαρίζω ποιος είναι πρόθυμος να δει κάποιες πληροφορίες. Μπορώ να περάσω μία λίστα 100 ατόμων σε 1-2 μέρες και ίσως να βρω 10 άτομα που να είναι πρόθυμα να δουν μία παρουσίαση ΑΜΕΣΑ. Οι υπόλοιποι 90 θα μπουν σε μία λίστα επακολούθησης για αργότερα (οι μόνοι που διαγράφονται από τη λίστα μου είναι αυτοί που είναι πραγματικά αρνητικοί ή ακούγονται ότι βαριούνται και με τους οποίους δεν θα ήθελα να συνεργαστώ). Μετά, αυτοί οι 10 που θα δουν μία παρουσίαση, θα μπουν σε μία άλλη λίστα, με τους πιο ζεστούς υποψηφίους, και με αυτούς θα κάνω επακολούθηση μέχρι να γραφτούν.

Τα χρήματα όντως βρίσκονται στην επακολούθηση. Αυτή είναι η πιο σημαντική πτυχή της ανεύρεσης νέων συνεργατών. Αυτό είναι που κάνω καθημερινά. Δεν παρακαλάω, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, αλλά σίγουρα βρίσκω συνεχώς διαφορετικές προσεγγίσεις για να μοιραστώ με τους ανθρώπους τους λόγους που αυτή η επιχείρηση είναι η απάντηση στις προκλήσεις της ζωής τους και το κλειδί για την ελευθερία τους. Είχα πάρα πολλά άτομα που ξεκίνησαν συνεργασία μαζί μου που μου είπαν ότι αποφάσισαν να συνεργαστούν μαζί μου, γιατί κατάφερα να κρατήσω επαφή μαζί τους για πολύ καιρό, με έναν διακριτικό και ενημερωτικό τρόπο.

Εσύ με ποιο τρόπο κρατάς επαφή και κάνεις επακολούθηση με τους ανθρώπους που έχουν δει τις πληροφορίες σου και τους οποίους θα ήθελες να έχεις στην ομάδα σου;

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Συγγραφέας του βιβλίου “Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ
Δημιουργός του προγράμματος “Ο Δικτυωτής του μέλλοντος
Προγραμμάτισε μια ΔΩΡΕΑΝ επιχειρηματική ανάλυση μαζί μου

ΥΓ: Αν ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις το ιδανικό εργαλείο επακολούθησης για δικτυωτές, μπες εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of