Με Φοβίζουν τα “Ναι”

Οι περισσότεροι που συνεργάζονται με κάποια εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ, είναι αναβλητικοί στο να επικοινωνήσουν με ανθρώπους. Φοβούνται να τηλεφωνήσουν σε άτομα από τη λίστα τους, φοβούνται να προσεγγίσουν αγνώστους στο δρόμο, φοβούνται να βάλουν διαφημίσεις, γιατί υπάρχει η περίπτωση να τους πουν “όχι”.

Με λίγα λόγια, φοβούνται την απόρριψη. Φοβούνται το “όχι”.

Αυτό συμβαίνει στην αρχή. Στην πορεία, καθώς προχωράνε και μιλάνε με κάποιους ανθρώπους, βλέπουν ότι τελικά το “όχι” δεν είναι και τόσο κακό. Μάλιστα πολλές φορές δίνει μία αίσθηση εσωτερικής κάθαρσης. Κάνατε την πρόσκληση, σας είπε όχι, έφυγε ένα βάρος από πάνω σας. Ουφ!

Τι γίνεται όμως όταν στην πρόσκλησή μας, κάποιος μας πει “ναι”;! Τι γίνεται όταν ο άλλος ανταποκριθεί θετικά; Όταν εκδηλώσει ενδιαφέρον; Όταν μας πει “ακούγεται ενδιαφέρον, μπορείς να μου εξηγήσεις περισσότερα;”

Τότε είναι που αρχίζουμε να χάνουμε τη μπάλα. Αρχίζουμε να ιδρώνουμε, να χάνουμε τα λόγια μας, να μας πιάνει λογοδιάρροια… και τελικά τι γίνεται; Χάνουμε έναν θετικό υποψήφιο! Πάει! Το χάσαμε το παλικάρι!

Όταν αρχίζουμε λοιπόν να δουλεύουμε και αφού έχουμε κάνει μερικές επαφές, βλέπουμε ότι  τελικά τα “ναι” είναι πιο “τρομακτικά” από τα “όχι”. Γιατί όταν κάποιος μας πει όχι, απλά προχωράμε στον επόμενο υποψήφιο. Αν όμως μας πει ναι, τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε πού θα τον οδηγήσουμε, πώς θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις, πώς θα του εξηγήσουμε την εταιρία και τα προϊόντα μας, πώς θα τον εκπαιδεύσουμε αν τελικά γίνει συνεργάτης μας. Όταν πει “ναι”, είναι τότε που ξεκινάει η δουλειά μας! Εκεί φαίνεται αν είμαστε καλά προετοιμασμένοι και εκπαιδευμένοι.

Και όταν δεν ξέρουμε πώς να απαντήσουμε στο “ναι”, νιώθουμε πολύ χειρότερα από τα “όχι”, γιατί νιώθουμε ότι χάνουμε έναν πολύ καλό υποψήφιο, λόγω της ανικανότητάς μας να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά.

Όταν ένας υποψήφιος σας λέει “ναι”, χάνετε τη μπάλα ή γνωρίζετε πώς ακριβώς να τον οδηγήσετε στο να ξεκινήσει και τελικά να πετύχει;

Στην εκπαίδευση της Ακαταμάχητης Πρόσκλησης, εξηγώ ακριβώς πώς οδηγούμε έναν υποψήφιο από την πρόσκληση στην παρουσίαση και από την παρουσίαση στην εγγραφή. Όπως επίσης και στο βιβλίο μου, Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ, έχω διάφορα κεφάλαια που μιλούν για το πώς κλείνουμε το ραντεβού, πώς κάνουμε την παρουσίαση και πώς υποστηρίζουμε τον καινούργιο μας συνεργάτη. Το βιβλίο είναι σε ειδική προσφορά μέχρι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, μόνο με 26€ 20€!


Αποκτήστε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να μην χάνετε ποτέ κάποιον που σας λέει “ναι” και δείτε την επιχείρησή σας και την αυτοπεποίθησή σας να φτάνει στα ύψη!

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής


Αποκτήστε το βιβλίο μου τώρα, πληρώνοντας 23% λιγότερο.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of