Σταμάτα Το! (μέρος 2ο)

Στο προηγούμενο άρθρο , είδαμε τα 5 πρώτα πράγματα που να ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ στην επιχείρησή σας στο δικτυακό μάρκετινγκ. 
Αυτά είναι: 

1. ΜΗΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ

2. ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

3. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ “ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ” ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

4. ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ

5. ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!
Σε αυτή την ανάρτηση θα δούμε τα υπόλοιπα από τα 10 πράγματα που κάνουν πολλοί στη δουλειά μας και χρειάζεται να ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ πλέον!
6. ΜΗΝ ΛΕΤΕ “ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ…” – Δεν είναι δουλίτσα. Αυτή η δήλωση φυτεύει ένα σπόρο στο μυαλό του πιθανού συνεργάτη σας ότι αυτό που έχουμε εδώ δεν είναι κάτι σημαντικό. ΕΙΝΑΙ σημαντικό. Είναι μία επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων που μεταμορφώνει την αγορά σε κάθε χώρα που αναπτύσσεται. Το ξέρετε ότι μια μέρα η “δουλίτσα” σας, μπορεί να έχει μερικές χιλιάδες μέλη; Κάντε τον υπολογισμό. Αν το πάρουμε συντηριτικά, το μηνιαίο σας εισόδημα θα μπορούσε να είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα. Αυτό το σενάριο είναι συντηριτικό. Κάποιος ήδη το κάνει και κάποιος ακόμα σίγουρα θα το κάνει! Και το να λέτε “μόλις ξεκίνησα μία δουλίτσα…” πραγματικά υποτιμάει αυτό που κάνουμε!
7. ΜΗΝ ‘ΜΙΛΑΤΕ’ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – Το να μιλάτε για την επιχείρηση μπορεί να είναι το φιλί του θανάτου. Καταρχήν, συνήθως δεν δουλεύει αυτή η προσέγγιση, γιατί το άτομο που μιλάτε δεν έχει δει αυτά που έχετε δει εσείς. Οι άνθρωποι χρειάζεται να το ΔΟΥΝ. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά έχω πιάσει τον εαυτό μου αρκετές φορές να αρχίζω να λέω στους ανθρώπους για την επιχείρηση και μπορώ να τους δω να “απομακρύνονται” καθώς συνεχίζω να εξηγώ όλο και περισσότερα. Προσπαθώ να πιάνω τον εαυτό όταν συμβαίνει αυτό και να το σταματάω. Αντ’ αυτού, τους λέω ότι θα κανονίσω να βρεθούμε σύντομα και μετά το αφήνω. Καθώς αποχωριζόμαστε, μπορεί να πω “Ίσως επικοινωνήσω μαζί σου για να κανονίσουμε κάποια στιγμή να τα πούμε.” Μετά τους στέλνω ένα μήνυμα και κανονίζω να τους ΔΕΙΞΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ από την αρχή μέχρι το τέλος. Το να μοιραστείτε με τους ανθρώπους την επιχείρηση σε μικρά κομματάκια δεν είναι ούτε αποτελεσματικό ούτε επαγγελματικό. Κανονίστε κάποια στιγμή να μιλήσετε και αφιερώστε 30 λεπτά για να τους δείξτε όλη τη δουλειά από την αρχή μέχρι το τέλος.
8. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ (Τι θα συνέβαινε αν το έκαναν όλοι αυτό!) – Φανταστείτε μία επιχείρηση όπου όλοι (δεν) έκαναν τίποτα. Αυτή θα ήταν μία εταιρία χωρίς ανάπτυξη. Η επιχείρησή σας ξεκινάει με εσάς. Πάντα. Το να κάνετε κάτι είναι πάντα καλύτερο από το να μην κάνετε τίποτα. Οπότε είναι καλύτερα να κάνετε κάτι και να το κάνετε τελείως λάθος, παρά να μην το κάνετε καθόλου… Γιατί; Γιατί τουλάχιστον όταν το κάνετε λάθος, θα έχετε ανατροφοδότηση που θα σας δείξει τι να μην κάνετε. Οπότε αντί να περιμένετε χωρίς να κάνετε τίποτα. Κάντε κάτι. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι οι περισσότεροι δεν κάνουν τίποτα. Και μαντέψτε ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτών που δεν κάνουν τίποτα… Μαντέψατε σωστά… ΤΙΠΟΤΑ!! Οπότε ένα μεγάλο ΜΗ (ένα μεγάλο απαγορευτικό) σε αυτή τη δουλειά είναι να ΜΗΝ κάνετε ΤΙΠΟΤΑ! Την ημέρα που θα πιάσετε τον εαυτό σας να μην κάνετε κάτι… ΚΑΝΤΕ κάτι. Προσπαθήστε να κάνετε κάτι που θα ωθήσει την επιχείρησή σας προς τα μπροστά. Δείτε τη λίστα των φίλων σας στο φβ και στείλτε 10 μηνύματα ρωτώντας κάθε άτομο να ρίξει μια ματιά σε αυτό που κάνετε … θα μπορούσατε να πείτε ακόμα και κάτι τέτοιο… “Αν σου έστελνα ένα βίντεο σχετικά με έναν τρόπο να κερδίσεις χρήματα, θα το έβλεπες;” Τώρα, αυτή η προσέγγιση δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή για να δείξω σε κάποιον τη δουλειά μου, αλλά είναι ΠΟΛΥΥΥΥ καλύτερο από το να μην κάνετε τίποτα!
9. ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΤΕ Ή ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ! Ήμουν σε μία εκδήλωση πρόσφατα που είχε περίπου 100 επιχειρηματίες. Μία νεαρή φωτογράφος ήρθε και μιλήσαμε για λίγα λεπτά. Με ρώτησε με τι ασχολούμουν. Της είπα και ήταν σαν να της είπα ότι είμαι βαμπίρ… μόνο που δεν έβγαλε το σταυρό της!! Μου έδωσε τρεις λόγους σε 10 δευτερόλεπτα γιατί δεν θα έκανε ποτέ τη δουλειά μου. Κι εγώ ήμουν … “Ουάου…!! Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να σε στρατολογήσω! Απλά με ρώτησες με τι ασχολούμουν κι εγώ σου είπα!” Μετά από αυτό ηρέμησε και μιλήσαμε. Της έκανα μερικές ερωτήσεις για τη δική της επιχείρηση και φύγαμε και οι δύο χαρούμενοι. Αλλά συνειδητοποίησα ότι ο λόγος που έγινε αυτό, ήταν γιατί μου είπε ότι νωρίτερα, ένα άλλο άτομο από τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, που του είπε ότι δεν ενδιαφέρεται, συνέχισε να προσπαθεί να την στρατολογήσει! ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ! Σταματήστε να προσπαθείτε να στρατολογήσετε ανθρώπους που σας λένε όχι. Ξέρουν ότι τους θέλετε, ωστό κρατήστε απλά επαφή. Να είστε ευγενικοί. Να είστε γενναιόδωροι. Και αναζητήστε τρόπους για να τους βοηθήσετε να αναπτυχθούν. Θα σας έχουν στο μυαλό τους και είναι πιθανόν, με την πάροδο του χρόνου, ότι θα έρθουν σε εσάς όταν θα είναι έτοιμοι… ΑΝ κρατήσατε την πόρτα ανοιχτή!
10. ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ – Οι περισσότεροι άνθρωποι συρικνώνουν τα όνειρά τους έτσι ώστε να ταιριάζουν στο εισόδημα που έχουν, αντί να χτίζουν την επιχείρησή τους ώστε να ταιριάζει στα όνειρά τους. Αυτό θα χρειαστεί σίγουρα χρόνο και δουλειά. Αλλά θα αξίζει, γιατί δεν συμβιβαστήκατε. Το να συμβιβάζεστε σημαίνει ότι παραιτήστε από τη ζωή. Γενηθήκατε για να πετάξετε. Το σύμπαν δεν μας δίνει όνειρα τα οποία δεν ήταν “γραφτό” να εκπληρώσουμε. Κάποιες φορές με πληγώνει όταν βλέπω ανθρώπους που σταματούν να αγωνίζονται για αυτό που θέλουν και επηρεάζονται από όλους αυτούς γύρω τους που έχουν μικρό τρόπο σκέψης. Το να συμβιβάζεστε σημαίνει ότι παραιτήστε. Οι νικητές δεν τα παρατούν. Και οι περισσότεροι άνθρωποι συμβιβάζονται. Οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν να προσπαθούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν το πάθος τους. Και γι’ αυτό το λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα καταφέρνουν. Αλλά αυτό δεν χρειάζεται να συμβεί και σε εσάς. Η διαφορά ανάμεσα στους  ανθρώπους που ακούτε ή βλέπετε στα βίντεο ή που διαβάζετε για την επιτυχία τους και σε κάποιων από εσάς ή σε κάποιων που δεν πέτυχαν (ακόμα), είναι ότι εκείνοι οι άνθρωποι ΔΕΝ τα παράτησαν. Σταματήστε να ξεπουλάτε τα όνειρά σας. Σταματήστε να “αγοράζετε” τον αρνητισμό.
Ποιο σενάριο σας ακούγεται καλύτερο; Σενάριο 1: “Η (βάλτε το όνομά σας) Μαρία δεν  συμβιβάστηκε. Δεν τα παράτησε. Ήταν δύσκολα, αλλά επέμεινε. Και σήμερα η Μαρία ζει τη ζωή των ονείρων της.” ή Σενάριο 2:  “Η Μαρία συμβιβάστηκε. Αποφάσισε ότι δεν ήθελε να δουλέψει τόσο σκληρά. Δεν ήθελε να ολοκληρώσει τη δουλειά που ξεκίνησε και τα όνειρά της της ξεγλίστρησαν μια για πάντα. Είναι μεγαλύτερη τώρα και έχει αρκετές μεταμέλειες. Δεν θα έχει ποτέ δεύτερη ευκαιρία. Πόσο κρίμα.” 
Ποια ιστορία από τις δύο σας εμπνέει περισσότερο; Αναρωτηθείτε… ποια από τις δύο ιστορίες θα θέλατε να είναι η δική σας;
Οπότε, φτάνοντας στο τέλος, ας ανακεφαλαιώσουμε και τα 10 σημεία, τα 10 πράγματα που χρειάζεται να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ σ’ αυτή τη δουλειά!
  1. ΜΗΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ
  2. ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
  3. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ “ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ” ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
  4. ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ
  5. ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ! 
  6. ΜΗΝ ΛΕΤΕ “ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ…”
  7. ΜΗΝ ‘ΜΙΛΑΤΕ’ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
  8. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ
  9. ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΤΕ Ή ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ! 
  10. ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ

Ελπίζω να σας ήταν χρήσιμα αυτά τα 10 σημεία. Αν τα βρήκατε χρήσιμα, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με άτομα της ομάδας σας και τους φίλους σας στο facebook. 
Επίσης, θα χαρώ να διαβάσω και τα σχόλιά σας!
Θα τα πούμε στην κορυφή,Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of