Κλείσιμο: Το μικρό “σπρώξιμο”

Μερικές φορές, οι υποψήφιοι το μόνο που χρειάζονται είναι ένα μικρό “σπρώξιμο” για να πάρουν την απόφαση να ξεκινήσουν…

Έχετε κάνει/στείλει σε κάποιον μία παρουσίαση της ευκαιρίας σας, του έχει αρέσει, έχετε συζητήσει μερικές από τις απορίες του και τον βλέπετε να είναι έτοιμος να ξεκινήσει, αλλά κάπου κολλάει το θέμα· υπάρχει ένας δισταγμός.

Τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλείσιμο που ονομάζω, “Το μικρό σπρώξιμο”. Πολύ απλά, μπορείτε να πείτε: “Λοιπόν, τι λες; Ξεκινάμε;” ή “Ξεκινάμε;” ή “Θα ξεκινήσεις;” ή αν θέλετε να το κάνετε λίγο πιο ολοκληρωμένο, μπορείτε να πείτε: “Λοιπόν Γιώργο, ξέρεις ότι σου αρέσει, ξέρεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις ένα εισόδημα και ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις. Οπότε ας ξεκινήσουμε, οκ;” (Και μην ξεχάσετε αυτό το “οκ” στο τέλος, οκ;)

Δεν το κάνετε αυτό για να πιέσετε ή για να πείσετε ή για να χειριστείτε κάποιον να ξεκινήσει συνεργασία μαζί σας. Κάποιες φορές οι άνθρωποι, θέλουν να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο, αλλά έχουν μάθει να βολεύονται στην αναποφασιστικότητά τους και τελικά δεν κάνουν τίποτα. Αυτό που σας βοηθάει αυτό το κλείσιμο να κάνετε, είναι να δώσετε ένα μικρό “σπρώξιμο” σε κάποιον που ΘΕΛΕΙ να το κάνει, αλλά διστάζει να πάρει την απόφαση.

Αν το χρησιμοποιήσετε, πείτε μου τα αποτελέσματά σας. Για εμένα ξέρω ότι δουλεύει πολύ καλά!

“Κλείσιμο – τόσο απλό που μπορεί να το κάνει και το 8χρονο παιδί σας”

Θα σας δω στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Συγγραφέας του βιβλίου “Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ
Δημιουργός του προγράμματος “Ο Δικτυωτής του μέλλοντος
Προγραμμάτισε μια ΔΩΡΕΑΝ επιχειρηματική ανάλυση μαζί μου

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of