Το Κλειδί για την Ευτυχία

Η ικανότητα που έχετε να πετυχαίνετε τη δική σας ευτυχία είναι το κύριο μέτρο της επιτυχίας σας, δηλαδή του πόσο καλά τα πάτε ως άτομο.

Μαθαίνετε το κλειδί για την ευτυχία που είναι το ίδιο σε όλη την ιστορία.
Μαθαίνετε πώς να δυαλύετε τους δύο μύθους που ίσως σας κρατάνε πίσω και πώς να πετύχετε περισσότερη ευτυχία σε ό,τι κάνετε.

Αφιερωθείτε Στα Καλύτερα Ταλέντα Σας

Το κλειδί για την ευτυχία είναι αυτό: αφιερωθείτε στην ανάπτυξη των φυσικών σας ταλέντων και ικανοτήτων κάνοντας αυτό που αγαπάτε και κάνοντάς το όλο και καλύτερα στην υπηρεσία ενός σκοπού μεγαλύτερου από εσάς.

Αυτή είναι μία σημαντική δήλωση και μία σημαντική δέσμευση. Το να είστε ευτυχισμένοι απαιτεί να ορίσετε τη ζωή σας με τους δικούς σας όρους και μετά να ριχτείτε με όλη σας την καρδιά στο να ζήσετε τη ζωή σας στο μέγιστο. Από μία άποψη, η ευτυχία απαιτεί να είστε απόλυτα εγωιστές έτσι ώστε να αναπτύξετε τον εαυτό σας σε τέτοιο σημείο όπου θα μπορείτε να είστε ανιδιοτελείς για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Βάλτε Πρώτα Τον Εαυτό Σας

Στο έργο του Endmond Rostand Σιρανό ντε Μπερζεράκ, ερωτάται ο Σιρανό γιατί είναι τόσο έντονα ατομιστής και αδιάφορος για τις γνώμες και τις απόψεις των άλλων. Απαντάει με αυτά τα υπέροχα λόγια: “Είμαι αυτό που είμαι γιατί στα πρώτα χρόνια της ζωής μου αποφάσισα ότι θα ικανοποιούσα τουλάχιστον τον εαυτό μου σε όλα τα πράγματα.”

Η ευτυχία σας ομοίως εξαρτάται από την ικανότητά σας να ευχαριστείτε τουλάχιστον τον εαυτό σας σε όλα τα πράγματα. Μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι μόνο όταν ζείτε τη ζωή σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κανείς δεν μπορεί να ορίσει την ευτυχία για εσάς. Μόνο εσείς γνωρίζετε τι σας κάνει ευτυχισμένους. Η ευτυχία είναι μία εσωτερική δουλειά.

Η Ευτυχία Σας Εξαρτάται Από Εσάς

Ο μεγαλύτερος μύθος για την ευτυχία είναι όταν οι άνθρωποι λένε ότι δεν είναι σωστό να βάζετε την ευτυχία σας πάνω από την ευτυχία όλων των άλλων. Σε όλη μου τη ζωή, γνώρισα ανθρώπους που είπαν ότι είναι πιο σημαντικό να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους απ’ ότι είναι να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο. Αυτά είναι ανοησίες.

Αυτό που ισχύει είναι ότι δεν μπορείς να δώσεις σε κάποιον άλλον κάτι που εσύ ο ίδιος δεν έχεις. Όπως δεν μπορείς να δώσεις χρήματα σε έναν φτωχό αν δεν έχεις χρήματα, έτσι δεν μπορείς να κάνεις κάποιον άλλον ευτυχισμένο αν εσύ ο ίδιος είσαι δυστυχισμένος. (και φυσικά δεν εννοώ ότι χρειάζεσαι χρήματα για να είσαι ευτυχισμένος)

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε την ευτυχία των άλλων είναι να είστε εσείς οι ίδιοι ευτυχισμένοι και μετά να μοιράζεστε την ευτυχία σας μαζί τους. Τα βάσανα και η αυτο-θυσία το μόνο που κάνουν είναι να στεναχωρούν και να αποθαρρύνουν τους άλλους. Αν θέλετε να κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους, ξεκινήστε ζώντας τη ζωή και κάνοντας τα πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους.

Αντικείμενο Δράσης

Εδώ είναι τρία βήματα που μπορείτε να κάνετε αμέσως για να βάλετε σε εφαρμογή αυτές τις ιδέες.

Πρώτον, ορίστε ποιες είναι οι δραστηριότητες που πραγματικά αγαπάτε και απολαμβάνετε να κάνετε στο σπίτι και στη δουλειά και μετά οργανώστε τη ζωή σας έτσι ώστε να κάνετε περισσότερες απ’ αυτές τις εργασίες.

Δεύτερον, πιστέψτε στον εαυτό σας και εμπιστευτείτε τα συναισθήματά σας. Μετά, ικανοποιήστε τουλάχιστον τον εαυτό σας σε όλα τα πράγματα.

Τρίτον, καθορίστε τι είναι αυτό που κάνετε που φέρνει την περισσότερη ευτυχία στους άλλους και οργανώστε τη ζωή σας έτσι ώστε να κάνετε περισσότερο απ’ αυτό.

Brian Tracy

Μετάφραση: Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Γράψτε το σχόλιό σας

wpDiscuz