Τελικά αξίζει;

Εδώ και μερικούς μήνες ξεκίνησα ένα νέο χόμπι, την ποδηλασία και συγκεκριμένα την ορεινή ποδηλασία, γνωστή ως mountain biking. Στις πρώτες βόλτες που πήγαινα όλα ήταν καλά και ευχάριστα και πραγματικά απολάμβανα το νέο μου χόμπι. Μάλιστα έτρεξα και σε έναν αγώνα και τα πήγα καλά.

Μετά από 2 μήνες, πήρα μέρος στο 2ο μου αγώνα, στον οποίο είχα την πρώτη μου πτώση. Ήταν πτώση σε αγκάθια και γύρισε το ποδήλατο και έπεσε πάνω στο κεφάλι μου (ευτυχώς φορούσα κράνος). Από τότε, άρχισα να είμαι πιο “προσεκτικός” και πιο διστακτικός. Μέχρι σήμερα, μετά από 8 μήνες είχα αρκετές ακόμα πτώσεις και πολλές από αυτές έχουν αφήσει μερικά σημάδια πάνω στο σώμα μου.

Αν κάποιος με ρωτήσει για το αν είναι καλό να ασχοληθεί με το mountain bike, θα του πω ότι είναι πολύ καλό. Προσφέρει συγκινήσεις, επαφή με τη φύση, ωραίες εμπειρίες, καλή φυσική κατάσταση και πολλά άλλα οφέλη. Κάποιοι θα εμπνευστούν και θα ασχοληθούν· κάποιοι άλλοι όμως, θα δουν τα σημάδια στο σώμα μου και θα αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να κινδυνεύσουν να ασχοληθούν, αν πρόκειται να πονέσουν τόσο.

Αν με ρωτήσετε αν άξιζε η ενασχόλησή μου με το mountain bike, με όλα αυτά τα χτυπήματα, θα σας πω ότι φυσικά και άξιζε και συνεχίζω με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς, γιατί μου αρέσει πολύ.

Σκεφτόμουν λοιπόν σήμερα πόσο μου θυμίζει την ενασχόληση μου με το δικτυακό μάρκετινγκ. Όταν ξεκίνησα να χτίζω την επιχείρησή μου, είχα αρκετές επιτυχίες από την αρχή και οι περισσότεροι που είχα επικοινωνήσει είχαν ξεκινήσει είτε με τα προϊόντα μου είτε με την ευκαιρία μου…μέχρι που ήρθε η πρώτη “πτώση” – η πρώτη άρνηση (ή μάλλον οι πρώτες αρκετές αρνητικές απαντήσεις). Τότε άρχισα να γίνομαι πιο “προσεκτικός” και πιο επιφυλακτικός. Άρχισα να φοβάμαι περισσότερο μήπως κάποιος μου πει “όχι” και αυτό με έκανε πιο διστακτικό στις επαφές μου.

Όλα αυτά τα χρόνια που έχτιζα την επιχείρησή μου, απέκτησα πολλά σημάδια. Κάποια έφυγαν και κάποια άλλα έμειναν. Όλα όμως, ενώ στην αρχή ήταν πολύ οδυνηρά, τελικά ήταν μαθήματα που με βοήθησαν να γίνω αυτός που είμαι σήμερα.

Αν κάποιος έβλεπε τα “σημάδια” που απέκτησα από την ενασχόλησή μου με το δικτυακό μάρκετινγκ, θα έλεγε ότι “δεν θέλω να ασχοληθώ αν είναι να πονέσω τόσο”, αν με ρωτούσατε όμως αν άξιζε, θα σας πω ότι φυσικά και άξιζε.

Αν δεν είχα ασχοληθεί με το δικτυακό μάρκετινγκ, μπορεί να είχα λιγότερα “σημάδια” χαραγμένα μέσα μου, αλλά θα έχανα την ευκαιρία να ζήσω όλα αυτά που έζησα μέχρι τώρα. Θα έχανα την ευκαιρία να γνωρίσω και να δουλέψω με τόσο σημαντικούς ανθρώπους· θα έχανα την ευκαιρία να ταξιδέψω σε τόσο υπέροχα μέρη και θα έχανα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου.

Εσείς, αν πριν ξεκινούσατε, βλέπατε τα “σημάδια” στους αναδόχους σας από όλες τις απογοητεύσεις, τις απορρίψεις, τις αποτυχίες, θα επιλέγατε να ασχοληθείτε με το δικτυακό μάρκετινγκ
Είστε διατεθειμένοι να αντέξετε μερικά σημάδια για να φτάσετε εκεί που θέλετε απολαμβάνοντας τη διαδρομή;

Είτε είναι στην ποδηλασία, είτε είναι στο δικτυακό μάρκετινγκ, είτε είναι στην ανατροφή των παιδιών, είτε είναι στο γάμο, είτε σε οτιδήποτε άλλο αξίζει να κάνετε, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν “πτώσεις”, θα υπάρξουν “σημάδια”, θα υπάρξουν “απογοητεύσεις”, αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι θα υπάρξουν “επιτυχίες”, “χαρές” και “θρίαμβοι” αρκεί να μείνετε πιστοί σ’ αυτό και να μην τα παρατήσετε στις πρώτες δυσκολίες.

Με δικτυακούς χαιρετισμούς,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of