Σε Όσους Είναι Αντίθετοι Στο MLM (Πολυεπίπεδο Μάρκετινγκ), Αντιπαθούν Το MLM Ή Ακόμη Μισούν Το MLM…

Δεν έχω δημοσιεύσει αυτό το website για να τα βάλω μαζί σας ή για να αλλάξω τις απόψεις σας για τον κλάδο του MLM (Πολυεπίπεδου Μάρκετινγκ).
Μοιάζουμε, σε μερικά πράγματα. Κι εγώ, επίσης, διαπιστώνω κάποια προβλήματα στο MLM. Από μία άλλη πλευρά, ωστόσο, διαφέρουμε – εγώ πιστεύω ότι ο κλάδος του MLM μπορεί να βοηθηθεί.
Σε περιπτώσεις όπως αυτή, υπάρχουν δύο τουλάχιστον επιλογές: κάνουμε κάτι για να τον βοηθήσουμε ή τον «θάβουμε.»
Ας πούμε ότι έχετε ένα παιδί και ανακαλύπτετε ότι παίρνει ναρκωτικά. Το βοηθάτε ή το «θάβετε»; Φαντάζομαι ότι θα θέλατε να το βοηθήσετε. Έτσι ακριβώς αισθάνομαι για το MLM – τον κλάδο του Πολυεπίπεδου Μάρκετινγκ.
Προσωπικά, πιστεύω ότι υπάρχει ένα και μοναδικό ουσιαστικό πρόβλημα στο MLMη εκπαίδευση (ή η έλλειψη εκπαίδευσης). Οι δραστηριότητες του κλάδου έχουν απομακρυνθεί πια από την πραγματική εκπαίδευση. Σήμερα, η «βασική εκπαίδευση» είναι να γράψετε μια λίστα με 200 ανθρώπους, να τους καλέσετε και να τους πείτε γιατί είστε ενθουσιασμένοι. Αυτό δεν είναι εκπαίδευση και συχνά δε φέρνει κανένα αποτέλεσμα.
Αν ρίξετε μια ματιά στις παλιότερες δραστηριότητες στο χώρο του MLM, ξεκινώντας από το 1945, θα δείτε ότι ένας διανομέας δεν έγραφε στο δίκτυό του έναν άλλο διανομέα πριν το άτομο αυτό αποδείκνυε ότι μπορεί να βρει 25 πελάτες. Αυτού του είδους η δραστηριότητα ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΣΕ τους ανθρώπους να εκπαιδεύουν τους διανομείς τους να πωλούν προϊόντα.
Από τη δεκαετία του ’80 και μετά, πολλές εταιρείες MLM επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους αποκλειστικά στην εγγραφή νέων διανομέων, που θα έφερναν νέους διανομείς, κτλ. Αυτή η δραστηριότητα παρακάμπτει την εκπαίδευση ενός νέου διανομέα στην απόκτηση πελατών. Αν προσθέσουμε σ’ αυτό και τη γενικότερη έλλειψη δεξιοτήτων επικοινωνίας, καθώς και την υπερβολική διαφήμιση για ένα γρήγορο πλουτισμό, φτάνουμε να έχουμε ένα κλάδο που αξίζει για πολλούς λόγους τις επικρίσεις που έχει δεχτεί.
Για μένα, ωστόσο, τα καλά ξεπερνούν τα κακά. Τα μειονεκτήματα που μόλις αναφέραμε μπορούν να διορθωθούν και είναι κάτι που έχω την αρμοδιότητα και μπορώ να διορθώσω. Αν αναλύσουμε το χρηματιστηριακό κλάδο, τον κλάδο των υποθηκών, τον ιατρικό κλάδο ή αυτόν της διασκέδασης κτλ, θα δούμε ότι σε όλους τους μπορούμε να βρούμε κακά σημεία. Όμως, θα δούμε ότι υπάρχουν και καλά στοιχεία σε καθέναν απ’ αυτούς.
Όταν το MLM – Πολυεπίπεδο Μάρκετινγκ γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, δεν είναι πια ο ίδιος αυτός κλάδος που επικρίνετε.
Γι’ αυτό, λοιπόν, σκοπεύω να βοηθήσω τον κλάδο του MLM, επειδή τον αγαπώ ιδιαίτερα.
Μετά τιμής,
———
Με την έγγραφη άδεια μετάφρασης και αναδημοσίευσης του Tim Sales για το blog www.network-marketing.gr
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Γράψτε το σχόλιό σας

wpDiscuz