Ξεπερνώντας τους κλέφτες ονείρων


Ένα πιθανό εμπόδιο που θα αντιμετωπίσετε τη στιγμή που θα αρχίσετε να ελέγχετε τις επιχειρήσεις δικτυακού μάρκετινγκ και να μελετάτε με ποια θα ξεκινήσετε είναι η αρνητική στάση των ανθρώπων γύρω σας. Είπα «πιθανό εμπόδιο», γιατί δε χρειάζεται να είναι έτσι. Θα σκοντάψετε πάνω στην άρνηση, μόνο αν το επιτρέψετε στον εαυτό σας.


Γιατί οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων, των φίλων και άλλων, προσπαθούν να μας αποθαρρύνουν από το να ξεκινήσουμε μία επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ; Συχνά η καλοπροαίρετη άγνοια είναι ο κύριος λόγος. Οι κλέφτες ονείρων ανήκουν σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που είναι καλοπροαίρετοι και σε αυτούς που δε θέλουν να πετύχετε, εξαιτίας της έλλειψης δικής τους επιτυχίας.
Βλέπετε, ως ανθρώπινα όντα, όλοι έχουμε την τάση να καταλήγουμε σε αποφάσεις στηριζόμενοι σε πολύ ελάχιστες πληροφορίες. Συνδυάστε αυτό με το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αμφισβητούν εκείνο που δεν έχει συμβεί ακόμη και έχετε την τέλεια συνταγή για έντονα αρνητική στάση από τους γύρω σας.
Κατ’ αρχάς, ας αντιληφθούμε ότι, αν ο καθένας αποφάσιζε στη διάρκεια της ιστορίας να ακούσει τους αρνητικούς, θα ζούσαμε ακόμη σε έναν πλανήτη που θα ήταν επίπεδος, έναν πλανήτη γύρω από τον οποίο θα γύριζε ο ήλιος και θα βλέπαμε τηλεόραση στο σκοτάδι, επειδή ο ηλεκτρισμός δεν θα είχε ανακαλυφθεί (καλά, αυτό για αστείο το είπα). Νομίζω ότι ήταν το 1898 που ο γενικός διευθυντής του Γραφείου Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ έκανε αυτή τη μεγαλοφυή δήλωση: «Οτιδήποτε θα μπορούσε να εφευρεθεί έχει ήδη εφευρεθεί». Να κάποιος που, όπως φαντάζομαι, πίστευε απόλυτα στη σοφία μιας μεγάλης γραφειοκρατικής κυβέρνησης.
Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ ενθαρρύνθηκε από τις μάζες για να εφεύρει το τηλέφωνο ή ότι οι αδερφοί Ράιτ ενθαρρύνθηκαν να κάνουν την πρώτη τους πτήση («Αν ο άνθρωπος προοριζόταν να πετάξει, θα είχε γεννηθεί με φτερά» – και αυτό τους το είπε ο πατέρας τους!) ή ότι ο Ρέι Κροκ ενθαρρύνθηκε να αναπτύξει την ιδέα του φραντσάιζινγκ των ΜακΝτόναλντλς («Έλα τώρα Ρέι, σοβαρέψου. Κανείς δε θέλει να φάει στα γρήγορα»); Α ναι, παρεμπιπτόντως, στη δεκαετία του ’60 το Κογκρέσο για 11 ψήφους παραλίγο να κηρύξει τη βιομηχανία του φραντσάιζινγκ για παράνομη … κάποιοι το θεωρούσαν ένα είδος «παράνομης πυραμίδας». Σήμερα βέβαια η βιομηχανία αυτή αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος των ΗΠΑ.
Βασίστε την απόφασή σας σας στα γεγονότα και όχι στην ανενημέρωτη γνώμη των άλλων
Όταν αποφασίσετε να γίνετε διανομέας και να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, ελάτε σε επαφή με το σύστημα επιτυχίας που προτείνει η γραμμή αναδοχής σας. Καθώς θα μαθαίνετε περισσότερα, η εμπειρία σας θα μεγαλώνει. Καθώς η εμπειρία σας θα διευρύνεται, η αυτοπεποίθησή σας θα αυξάνεται επίσης. Καθώς θα αυξάνεται η αυτοπεποίθησή σας, θα γίνεται όλο και δυσκολότερο για τους κλέφτες ονείρων να επιτύχουν να σας αποθαρρύνουν.
Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ευχαριστήσετε ευγενικά τον αρνητικό άνθρωπο για τη γνώμη του και μετά να κάνετε αυτό που πρέπει για τον εαυτό σας και για την οικογένειά σας. Αν ο άνθρωπος αυτός δεν προσφέρεται να πληρώσει τους λογαριασμούς σας, να στείλει τα παιδιά σας να σπουδάσουν και να σας αναλάβει οικονομικά όταν γεράσετε, τότε η γνώμη του δεν πρέπει να μετρά και πολύ, έτσι δεν είναι; Όπως λέει και ο ήρωας πολέμου, πρώην υπουργός, συγγραφέας και ομιλητής παρακίνησης, Κλιμπ Μακ Κλέρι, ενεργήστε με την εξής μέθοδο: αγνοήστε τους και συνεχίστε!
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Γράψτε το σχόλιό σας

wpDiscuz