Τρεις Παράγοντες για Οικονομική Επιτυχία


του Brian Tracy

Τι κάνουν ή έχουν οι πλούσιοι άνθρωποι που τους επιτρέπει να πετυχαίνουν πολλά περισσότερα από το μέσο όρο; Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πετυχημένοι, ως αποτέλεσμα αυτού που αποκαλώ μόχλευση. Η μόχλευση είναι το κλειδί για τη μεγιστοποίηση και τον πολλαπλασιασμό των δυνατοτήτων σας για την επιτυχία και οικονομική ευημερία. Εδώ είναι τρία παραδείγματα της μόχλευσης που μπορείτε να αναπτύξετε για να πετύχετε οικονομική ανεξαρτησία:

Γίνετε Ειδικοί
Κατ ‘αρχάς, γίνετε ένας ειδικός στον τομέα της προτίμησής σας. Διαβάστε όλα τα βιβλία, πάρτε όλα τα μαθήματα, ακούσετε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα ήχου. Δεύτερον, εξειδικευτείτε στους τομείς εκείνους που έχουν μεγαλύτερη σημασία και μεγαλύτερη αξία στην εταιρεία σας ή στους πελάτες σας. Και το τρίτο κλειδί είναι να γνωρίζετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας μέσα έξω. Στοχεύστε να αναγνωριστείτε ως ο ειδικός του κλάδου στο αντικείμενό σας. Θυμηθείτε αυτός που έχει την εξειδίκευση έχει πολύ μεγαλύτερη συμβολή από αυτόν του οποίου η γνώση είναι απλά στο μέσο όρο.

Αναπτύξτε Τις Δεξιότητές Σας
Το δεύτερο είδος της μόχλευσης είναι οι δεξιότητες. Όσο καλύτεροι είστε στη δουλειά σας, τόσο περισσότερο θα αμοίβεστε. Το καλύτερο 20 τοις εκατό των πωλητών κερδίζει μέχρι και δέκα και δεκαπέντε φορές το μέσο εισόδημα του υπόλοιπου 80 τοις εκατό. Υπάρχουν τρία κλειδιά για την ανάπτυξη της μόχλευσης των δεξιοτήτων σας. Κατ’ αρχάς, αποφασίστε ότι θα είστε ο καλύτερος. Πληρώστε οποιοδήποτε τίμημα. Κάντε κάθε θυσία. Κάντε όλα τα απαραίτητα βήματα για να γίνετε εξαιρετικοί σε αυτό που κάνετε. Δεύτερον, ακσηθείτε στη συνεχή βελτίωση. Ποτέ μην αφήνετε τον εαυτό σας να γίνει ικανοποιημένος ή αυτάρεσκος στο τρέχον επίπεδο ικανοτήτων σας. Και τρίτον, να προσπαθείτε πάντα να ξεπερνάτε τις προσδοκίες των πελατών σας, του αφεντικού σας, των ανθρώπων που εξυπηρετείτε. Πάντα να κάνετε περισσότερα και καλύτερα από ό,τι γι’ αυτά που πληρώνεστε.

Αποταμιεύστε Τα Χρήματά Σας
Ο τρίτος τύπος μόχλευσης είναι τα χρήματα. Τα χρήματα είναι μία ισχυρή πηγή μόχλευσης και συνήθως ακολουθεί την ανάπτυξη γνώσης και δεξιοτήτων στον τομέα σας. Ένας από τους λόγους που χρειάζονται χρήματα για να βγάλετε χρήματα είναι γιατί η συγκέντρωση πόρων είναι ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη των προσωπικών αξιών και του χαρακτήρα που πρέπει να προηγηθεί στην επίτευξη της οικονομικής ανεξαρτησίας. Με άλλα λόγια, γίνεστε το άτομο που είναι ικανό να γίνει οικονομικά ανεξάρτητο συγκεντρώνοντας τους πόρους που είναι απαραίτητοι για να το πετύχετε.

Ασκήσεις Δράσης
Εδώ είναι δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε αμέσως για να βάλετε αυτές τις ιδέες σχετικά με την προσωπική μόχλευση σε δράση:

Πρώτον, αποφασίστε σήμερα να γίνετε ειδικοί στον τομέα της επιλογής σας. Βάλτε το σαν στόχο, κάντε ένα πλάνο και δουλέψτε κάθε μέρα για να γίνετε λίγο καλύτεροι στα πιο σημαντικά πράγματα που κάνετε.

Δεύτερον, αναπτύξτε τη συνήθεια να αποταμιεύετε χρήματα από κάθε εισόδημα που λαμβάνετε. Κάποτε κάποιος είπε ότι, «Αν δεν μπορείς να αποταμιεύσεις χρήματα, οι σπόροι του μεγαλείου δεν είναι μέσα σου.» Η ίδια η πράξη της τακτικής αποταμίευσης αλλάζει το χαρακτήρα σας και σας προετοιμάζει να πετύχετε την οικονομική ανεξαρτησία.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of