Ξεφύγετε Από Παλιά Ιδέες

του Brian Tracy

Οι εξαιρετικά δημιουργικοί άνθρωποι τείνουν να έχουν ρευστά, ευέλικτα και προσαρμοστικά μυαλά. Εδώ είναι τρεις δηλώσεις που μπορούν εύκολα να κάνουν οι δημιουργικοί άνθρωποι και τις οποίες μπορείτε να μάθετε μέσα από την συχνή εφαρμογή.

Παραδεχτείτε Το Όταν Έχετε Άδικο
Το πρώτο είναι απλά, “είχα άδικο”. Πολλοί άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι με το να έχουν δίκιο που όλη η ψυχική τους ενέργεια καταναλώνεται από κωλυσιεργία, άρνηση και κατηγορώντας άλλους. Αν έχετε άδικο, παραδεχτείτε το και προχωρήστε στη λύση ή στο επόμενο βήμα.

Αντιμετωπίστε Τα Λάθη
Δεύτερον, οι μη δημιουργικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι σημάδι αδυναμίας να πουν, “έκανα λάθος”. Αντιθέτως, είναι πραγματικά ένα σημάδι πνευματικής ωριμότητας, προσωπικής δύναμης και χαρακτήρα. Θυμηθείτε, όλοι κάνουν λάθη κάθε μέρα.

Να Είστε Ευέλικτοι Με Νέες Πληροφορίες
Η τρίτη δήλωση που χρησιμοποιούν εύκολα οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι, “άλλαξα γνώμη”. Είναι εκπληκτικό σε πόσες δυσάρεστες καταστάσεις μπαίνουν κάποιοι άνθρωποι και παραμένουν σ’αυτές επειδή είναι απρόθυμοι ή φοβούνται να παραδεχτούν ότι έχουν αλλάξει γνώμη.

Να Είστε Πρόθυμοι Να Μειώσετε Τις Απώλειές Σας
Αν έχετε νέες πληροφορίες ή εάν διαπιστώσετε ότι αισθάνεστε διαφορετικά για μια προηγούμενη απόφαση, δεχθείτε ότι έχετε αλλάξει τη γνώμη σας και μην αφήσετε κανέναν και τίποτα να σας στριμώξει σε μια γωνία. Αν μία απόφαση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά σας, όπως τα βλέπετε τώρα, να έχετε τη δύναμη και το θάρρος να “μειώσετε τις απώλειές σας,” για να αλλάξετε τη γνώμη σας και στη συνέχεια να προχωρήσετε σε καλύτερα πράγματα.

Ασκήσεις Δράσης
Εδώ είναι δύο τρόποι για να ξεφύγετε από πρότυπα στενής σκέψης και να γίνετε περισσότερο δημιουργικοί.

Πρώτον, να είστε πρόθυμοι να παραδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι, ότι κάνετε λάθη και μάλιστα κάνετε λάθη συχνά. Αυτό είναι ένα σημάδι ευφυίας και θάρρους.

Δεύτερον, με τις νέες πληροφορίες, να είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε γνώμη. Τα περισσότερα από όσα γνωρίζετε για την επιχείρησή σας σήμερα θα αλλάξουν εντελώς στα επόμενα χρόνια, επομένως να είστε οι πρώτοι που θα το αναγνωρίσετε αυτό..

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of