“Τι είναι το MLM” – Πως να Απαντήσετε σε 30 Δευτερόλεπτα

Μερικές φορές οι απαντήσεις που δίνετε σε ερωτήσεις των υποψηφίων σας δε χρειάζεται να είναι μακροσκελείς προκειμένου να περάσετε αποτελεσματικά τις ιδέες σας. Σε αυτή την MLM συμβουλή θα μάθετε μια απλή και αποτελεσματική απάντηση 30 δευτερολέπτων στην ερώτηση «Τι είναι το MLM». Η απάντηση αυτή θα εξηγεί ικανοποιητικά ακόμη και σε πολυεκατομμυριούχους τι ακριβώς είναι το MLM.

Πριν σας πω πώς να απαντάτε στην ερώτηση «Τι είναι το MLM» θα σας πω μια σύντομη ιστορία. Νομίζω θα σας βοηθήσει…

Έπαιζα γκολφ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με έναν πολυεκατοεκατομμυριούχο τον οποίο γνωρίζω εδώ και ένα χρόνο περίπου. Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, το άτομο που μας σύστησε, του είπε ότι ασχολούμουν με το δικτυακό μάρκετινγκ. Λίγο αργότερα, τον ρώτησα αν ήξερε τι ήταν το δικτυακό μάρκετινγκ. Μου απάντησε, «Ναι, είναι σαν την Amway, σωστά;» Απάντησα, «Ναι, κάτι παρόμοιο.» Είπε ότι το γνώριζε. Μπορούσα να καταλάβω πως όταν ανέφερε την Amway «έγειρε το σώμα του προς τα πίσω», σαν να ευχόταν να μην αρχίσω μία παρουσίαση. Δεν είπα τίποτα άλλο, το οποίο ήταν ο σωστός τρόπος για να το χειριστώ. (Δεξιότητα Επικοινωνίας #4: Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα δυναμισμού – από την Ακαταμάχητη Πρόσκληση).

Είμαστε καλοί φίλοι από τότε και έχουμε βρεθεί σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ανταλλάξαμε ιδέες επενδύσεων σε μετοχές και περιστασιακά παίξαμε ξανά γκολφ.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με ρώτησε, «Tim, ξέρω τι είναι το MLM … αλλά δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι είναι. Μπορείς να μου το περιγράψεις με πολύ απλούς όρους;»

Επιτρέψτε μου εν συντομία να σημειώσω κάτι και έπειτα θα συνεχίσω. Του πήρε ένα χρόνο για να νιώσει αρκετά άνετα μαζί μου και να ξέρει ότι δεν θα του κάνω μια παρουσίαση! Αν θυμάστε από τη φάση του Χαιρετισμού στην Ακαταμάχητη Πρόσκληση, αναφέρω ότι ένας σωστός χαιρετισμός διαρκεί όσο διάστημα χρειάζεται! Ας συνεχίσουμε με την ιστορία…

Ο φίλος μου ήταν έτοιμος να χτυπήσει το μπαλάκι γκολφ όταν μου έκανε αυτή την ερώτηση σχετικά με το δικτυακό μάρκετινγκ. Έτσι, του απάντησα: «Χμμ, επίτρεψέ μου να το σκεφτώ όση ώρα χτυπάς τη μπάλα σου.» Γιατί να τον διακόψω όταν η προσοχή του είναι στραμμένη σε κάτι άλλο; Και, γιατί να έχανα τα λόγια μου με κάποιον που ξέρω ότι δε με προσέχει, σωστά;

Χτύπησε το μπαλάκι και χτύπησα κι εγώ το δικό μου και ανεβήκαμε στο αυτοκινητάκι του γκολφ και προχωρήσαμε. Πήρα την κάρτα του σκορ και τη γύρισα από την πίσω πλευρά και σχεδίασα ένα μικρό σχεδιάγραμμα.
Γνωρίζοντας το παρελθόν του και γνωρίζοντας ότι έχει μερικές εταιρείες, του είπα το εξής ενώ το σχεδίαζα: «Σε μια παραδοσιακή εταιρία έχεις ένα κτίριο – το ίδιο υπάρχει και με μια εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ Το έκανα αυτό ενώ σχεδίαζα ένα κτίριο.
«Επίσης υπάρχει ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, τα μεσαία στελέχη και το προσωπικό για τη λειτουργία της εταιρείας – το ίδιο ισχύει και στο δικτυακό μάρκετινγκ Το έκανα αυτό σχεδιάζοντας ένα οργανόγραμμα.
«Αλλά εδώ είναι που είναι διαφορετικό· σε μια παραδοσιακή εταιρία, αν έχεις 50 εκατομμύρια δολάρια για να διαφημίσεις και να προωθήσεις το προϊόν σου, σε ποιον δίνεις αυτά τα χρήματα; Τα ξοδεύεις στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και σε έντυπες διαφημίσεις συχνά με μαρτυρίες από celebrities.» Τότε έγραψα μερικές αμοιβές που παίρνουν κάποιοι celebrities για να προωθήσουν κάποια προϊόντα. Τότε του εξήγησα, «Στο δικτυακό μάρκετινγκ ξοδεύουμε τα ίδια 50 εκατομμύρια δολάρια, αλλά σε απλούς ανθρώπους που μαθαίνουν καλά τα προϊόντα και μαθαίνουν πώς να τα πουλάνε. Ένας celebrity ποτέ δε μαθαίνει το προϊόν – απλά γυρίζει μερικά διαφημιστικά.»
Η απάντησή του ήταν, «Ουάου – δεν το ήξερα αυτό… αλλά είναι απολύτως λογικό. Δεν το ήξερα έτσι το MLM. Ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσω το δικτυακό μάρκετινγκ και σε ορισμένες από τις εταιρίες μου.»
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Τώρα, πρέπει να καταλάβετε ότι υπήρχαν πολλά που «συνέβαιναν» πέρα από αυτή την απλή εξήγηση των 30 δευτερολέπτων. Χρησιμοποίησα τις 10 Δεξιότητες Επικοινωνίας και επίσης χρησιμοποίησα το πρώτο βήμα της Φόρμουλας Πρόσκλησης (και τα δύο βρίσκονται στην Ακαταμάχητη Πρόσκληση).

Αν αυτός ο κύριος ασχοληθεί ποτέ με το δικτυακό μάρκετινγκ ή το χρησιμοποιήσει στην επιχείρησή του, πραγματικά δεν με νοιάζει. Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος και μου αρέσει να κάνω παρέα μαζί του. Αλλά αυτό που συνέβη είναι κάτι που ελπίζω να συμβεί σε όλους εσάς – ότι όλοι θα μοιράζονται το Δικτυακό Μάρκετινγκ με επαγγελματικό τρόπο, έτσι ώστε οι άνθρωποι θα κατανοήσουν καλύτερα αυτό τον υπέροχο κλάδο!

Ελπίζω να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συμβουλή και να μπορείτε πλέον να εξηγήσετε εύκολα τι είναι το MLM όταν μιλάτε με τους υποψηφίους σας, έτσι ώστε και αυτοί να έχουν μια καλύτερη κατανόηση αυτού του υπέροχου κλάδου.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Το άρθρο αυτό είναι αρχικά από τον Tim Sales και η απόδοσή στου στα ελληνικά, έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και άδειά του.
Μοιραστείτε το άρθρο:

14
Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ανώνυμος
Guest
Ανώνυμος

σοστοσ. συμφονο οτη εργλειο εχεισ να το χρυσμοποισεισ σοστα

Ανώνυμος
Guest
Ανώνυμος

Ουαου….δλδ κάποιος σου δίνει χρήματα…..και αυτός τα ζητάει απο τιν επόμενο…κξαι ούτο καθ εξής…..πανέξυπνη ιδέα…..αλλά όποιος την ακολουθεί ….είναι τουλάχιστον βλάξ….

Θεόδωρος Αραμπατζής
Guest

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Συμφωνώ μαζί σου. Όποιος ακολουθεί αυτό που περιγράφεις είναι τουλάχιστον βλαξ.

Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε όμως και για κάποιον που σχολιάζει άσχετα πράγμα σε ένα άρθρο το οποίο δεν έχει διαβάσει ή δεν έχει κατανοήσει. Γι' αυτό άλλωστε και η ανωνυμία, ναι;

Ανώνυμος
Guest
Ανώνυμος

Αγαπητέ Ανώνυμε,Όχι μάλλον αλλά σίγουρα δεν έχεις ιδέα πως λειτουργεί το δικτυακό μάρκετινγκ. Και η αλήθεια είναι και πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν και όλοι οι δικτυωτές του κόσμου ότι άτομα σαν και εσένα δεν αξίζει να ξέρουν καν για το δικτυακό μάρκετινγκ. Αυτό που ταιριάζει σε αυτές τις αντιλήψεις είναι αυτό που βλέπουμε καθημερινά έξω. Άνθρωποι να δουλεύουν σαν ''το παιδί για όλες τις δουλειές'' και να παίρνουν ένα μισθό ελάχιστο που δεν τους φτάνει ούτε για τα απαραίτητα. Βέβαια υπάρχει ο τρόπος να βγάλουν και κάτι παραπάνω και να ξεγελάσουν τον εαυτό τους. Πως; Δουλεύοντας όλη μέρα και νύχτα… Read more »

Γιώργος Σαμπροβαλάκης
Guest

Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη τιμή να σου απαντάνε δύο (2) επώνυμοι δικτυωτές αλλά μια και φτάνουν τα Χριστούγεννα είπα να σου κάνω τη χάρη. Έτσι και εσύ ανορθόγραφε ημιμαθή θα έχεις τα δικά σου 15'' δημοσιότητας. Κρίμα που τα σπατάλησες στην ανωνυμία. Επί του θέματος τώρα. Είναι καθαρά θέμα προσωπικής αισθητικής το να συμφωνεί κάποιος ή όχι με ένα επιχειρηματικό μοντέλο που λειτουργεί νόμιμα, αποτελεσματικά και δίκαια για πάνω από 70 χρόνια. Ιδιαίτερα εάν δεν έχει ιδέα από Μάρκετινγκ, Διοίκηση Επιχειρήσεων ή Χρηματοοικονομική. Έχει όμως καταντήσει κουραστικό το να πρέπει κάθε φορά να απαντήσεις στον κάθε αγκρίκολα που… Read more »

Ανώνυμος
Guest
Ανώνυμος

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις για το Δ.Μ. γιατί έχω αμφιβολίες για το κατά πόσο δίνει την ευκαιρία σε όλους να αναπτυχθούν οικονομικά και ρωτώ:α. Γιατί πρέπει ένας δικτυωτής να αγοράζει και να καταναλώνει τα προϊόντα μιας εταιρίας (με την διατυπωμένη θέση της ότι αυτό γίνεται για να τα γνωρίσει και να πιστέψει σε αυτά), αλλά εάν δεν τα αγοράσει και καταναλώσει για ένα μήνα, δεν του δίνει ποσοστά εκείνον το μήνα; Μήπως τελικά η εν λόγω εταιρία βασίζεται αποκλειστικά στην κατανάλωση των προϊόντων της από τους δικτυωτές (σίγουρη πελατεία); Πως θα χαρακτηρίζατε εσείς αυτήν την θέση;β.… Read more »

Θεόδωρος Αραμπατζής
Guest

Αγαπητέ, Θα σου απαντήσω με βάσει αυτά που γνωρίζω και κατανοώ με τη μέχρι τώρα εμπειρία μου. α) Λες… "Γιατί πρέπει ένας δικτυωτής να αγοράζει και να καταναλώνει τα προϊόντα μιας εταιρίας…" – απ' ότι γνωρίζω κάποιες εταιρίες (όχι όλες), έχουν σαν προϋπόθεση τη μηνιαία αγορά προϊόντων. Το να τα χρησιμοποιεί κάποιος δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αλλά κάτι πολύ λογικό. Φυσικά αν κάποια εταιρία εμπορεύεται γυναικεία καλλυντικά, το να τα χρησιμοποιεί ένας άντρας συνεργάτης θα ήταν λίγο… περίεργο, αλλά καταλαβαίνεις φαντάζομαι για ποιο λόγο θα ήθελες να χρησιμοποιείς τα προϊόντα που εμπορεύεσαι. Αλλά δεν σε υποχρεώνει η εταιρία να τα… Read more »

Θεόδωρος Αραμπατζής
Guest

…(συνέχεια) γ. Στο τρίτο θα απαντήσω πιο απλά, μιας και απαιτεί περισσότερη εξήγηση και δεν πρόκειται να το αναλύσω μέσω μηνύματος. "Πιστεύτε ότι είναι γόνιμο το έδαφος στην Ελλάδα της κρίσης να ανθήσουν αυτού του είδους οι επιχειρήσεις," -Ναι το πιστεύω. "…που προωθούν κυρίως προϊόντα ακριβότερα από τα αντίστοιχα των super markets…" – Αυτό είναι γεγονός ή γνώμη; Έχω διαφορετική εικόνα. Εκτός κι αν συγκρίνεις διαφορετικά προϊόντα. Δηλαδή αν λες ότι μία Mercedes και ένα Seat Ibiza είναι και τα δύο αυτοκίνητα και τα συγκρίνεις μεταξύ τους και λες γιατί να δώσω χρήματα να πάρω Mercedes ενώ μπορώ να πάρω… Read more »

Ανώνυμος
Guest
Ανώνυμος

Με κάλυψες, ευχαριστώ

Ανώνυμος
Guest
Ανώνυμος

Θοδωρή έχω μόλις μία εβδομάδα που ασχολούμαι με το MLM και προσπαθώντας να ενημερωθώ βρέθηκα τυχαία στο block σου. Ο τρόπος που απαντάς και τα επιχειρήματα σου είναι εξαιρετικά και βάσιμα. Δεν έχω προς το παρόν κάποια ερώτηση ή σχόλιο να κάνω απλά θεώρησα σωστό να γράψω τις σκέψεις μου διότι ό,τι διάβασα με βοήθησε ήδη πολύ. Ευχαριστώ Κατερίνα

TheoCoach
Guest

Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα! Καλή συνέχεια στην επιχείρησή σου!

Ανώνυμος
Guest
Ανώνυμος

Μια άλλη και πολύ γνωστή μορφή πυραμίδας, είναι τα γνωστά MLM. Αν κι εδώ δεν μπορούμε να μιλήσουμε για 100% απάτη, εν τούτοις ο νομιμοφανής τρόπος που λειτουργούν τα MLM προδίδει αρκετές φορές εκμετάλλευση.

Ιωάννης Σ. Κιούσης
Guest

Ίσως και σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα…

"Το δικτυακό μάρκετινγκ είναι το μεγάλο κύμα του μέλλοντος. Σταδιακά θα αντικαταστήσει το franchising, το οποίο πλέον απαιτεί υπερβολικά πολλά χρήματα για τον μέσο άνθρωπο" – Jim Rohn

"Αν έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή, θα ξεκίναγα με το δικτυακό μάρκετινγκ." – Robert T. Kiyosaki

"Στο σημερινό κόσμο, το να εργάζεσαι για τον εαυτό σου είναι ασφαλέστερο από ότι στο παρελθόν, και το να εργάζεσαι για μια εταιρεία έχει γίνει μία από τις πιο ριψοκίνδυνες επιλογές." – Paul Zane Pilzer, Νομπελίστας Οικονομολόγος και Συγγραφέας

Θεόδωρος Αραμπατζής
Guest

Πολύ καλή προσέγγιση και αυτή 🙂