“Είναι Πυραμίδα;”

Αυτή είναι μία από της ερωτήσεις που μπορεί να κάνει ένα νέο άτομο να τρέμει! Για την ακρίβεια, ακόμα και άνθρωποι που γνωρίζω που είναι στο επάγγελμα για κάποιο καιρό δεν ξέρουν πως να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση.

Προτού μοιραστώ μαζί σας πως απαντάω σε αυτή την ερώτηση, σκεφτείτε και καταλάβετε γιατί κάποιος μπορεί να κάνει αυτή την ερώτηση.

Μιλώντας γενικά, ένα άτομο που κάνει αυτή την ερώτηση είτε δεν έχει ιδέα τι είναι το δικτυακό μάρκετινγκ και δε θα μπορούσε να σας εξηγήσει τη διαφορά ανάμεσα σε μία νόμιμη εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ και σε μία απάτη πυραμίδας, Ή απλά έχουν μία προκατειλημμένη ιδέα για το τι μπορεί να είναι βάση αυτών που έχουν ακούσει από κάποιον άλλο στο παρελθόν.

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι απλά θέλουν να γνωρίζουν ότι αυτό που πρόκειται να κάνουν είναι
α) νόμιμο και αληθινό,
β) κάτι που δουλεύει, και
γ) κάτι το οποίο θα μπορούσαν και οι ίδιοι να κάνουν.

Αντί να υπερασπίζετε τον εαυτό σας και να προσπαθείτε να βρείτε μία μεγάλη (και πολλές φορές σε μορφή διαφωνίας) απάντηση για το πως οτιδήποτε είναι πυραμίδα, συμπεριλαμβανομένου και το Δημοσίου και κάθε εταιρίας, απλά αφοπλίστε την ερώτηση.

Τα παλιά τα χρόνια, συνήθιζα να απαντάω προσπαθώντας να εξηγήσω σε κάποιον ποιες είναι οι διαφορές. Συχνά μου έπαιρνε πέντε με δέκα λεπτά για να το εξηγήσω αλλά τελικά έβλεπα ότι ο υποψήφιος περισσότερο ήταν μπερδεμένος παρά καταλάβαινε τη διαφορά.

Ορίστε τι λέω τώρα:

Υποψήφιος: Είναι πυραμίδα;

Εγώ: Σε καμία περίπτωση. Γιατί; Κάτι τέτοιο ψάχνεις; Γιατί αν ψάχνεις κάτι τέτοιο…δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Η απάντησή μου είναι άμεση και αφοπλίζει χωρίς συζήτηση με διαφωνίες. Ο υποψήφιος αυτόματα χαλαρώνει και είναι περισσότερο σε θέση να ακούσει αυτά που έχετε να πείτε με ένα καθαρό και ανοιχτό μυαλό.

Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα δεχτείτε αυτή την ερώτηση, και θα δείτε πόσο εύκολο είναι!

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of