Μία Νέα Χρονιά, Μία Νέα Προσέγγιση

Είναι το ξεκίνημα μίας νέας χρονιάς, και πιθανόν θα έχετε ήδη κάνει μία λίστα με τα πράγματα που θα αλλάξετε, θα καλυτερεύσετε ή θα σταματήσετε να κάνετε τελείως.

– Να χάσετε βάρος

– Να οργανωθείτε

– Να τρώτε υγιεινά

– Να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια

– Να σταματήσετε να καπνίζετε

– Να γυμνάζεστε

– Να είστε πιο παραγωγικοί στη δουλειά, κλπ.

Σας ακούγεται οικείο;

Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, είμαι σίγουρος ότι σας ακούγεται. Για την ακρίβεια, έχω επιλέξει μερικά από αυτά και εγώ αυτή τη χρονιά.

Θα ήθελα να προτείνω μία διαφορετική “ιδέα” από την παραδοσιακή “τελετή” αποφάσεων για τη νέα χρονιά. Αντί να εστιάζετε όλη σας την προσοχή σε αυτά που πρόκειται να κάνετε, να μην κάνετε και/ή να αλλάξετε αυτή τη Νέα Χρονιά, βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε τουλάχιστον όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε στο να σκέφτεστε όλα τα πράγματα που έχετε για τα οποία είστε ευγνώμονες.

Ξεκίνησα αυτό το πρόγραμμα χωρίς να το σκεφτώ πολύ. Ήταν μερικές ημέρες πριν το τέλος του χρόνου και ένοιωθα κάπως στεναχωρημένος. Ξαφνικά πράγματα που σχεδόν είχα ξεχάσει από την περασμένη χρονιά άρχισαν να έρχονται στο μυαλό μου, και από διαίσθηση ήξερα ότι πρέπει να τα γράψω.

Ήταν εκπληκτικό το τι συνέβη! Η λίστα άρχισε να μεγαλώνει όσο ερχόντουσαν σκέψεις στο μυαλό μου και η ευγνωμοσύνη επέστρεψε στην καρδιά μου.

Τα αντικείμενα της λίστας μου ήταν πράγματα όπως:

– Το τελευταίο από τα πέντε μας παιδιά έμαθε επιτέλους να χρησιμοποιεί την τουαλέτα.


– Ο μικρότερος γιος μας είχε καλούς βαθμούς και άριστη διαγωγή.


– Τέσσερα δωμάτια στο σπίτι μας είχαν ανακαινισθεί πλήρως


– Βρήκαμε καινούργιο σπίτι για τον σκύλο μας


– Φυτέψαμε κήπο λαχανικών στην αυλή μας και βγάλαμε παραγωγή ντομάτες για όλο το καλοκαίρι.


– Ένας από τους γιους μας επιτέλους αποφάσισε ότι του αρέσει να διαβάζει.


– Τα τρία μικρότερα παιδιά μας έγιναν πολύ καλύτερα στην κολύμβηση.


– Έμαθα μερικές καινούργιες δεξιότητες/κόλπα στο ίντερνετ τα οποία μου ήταν εντελώς ξένα πριν ένα χρόνο…


– Μπόρεσα να πάω έναν ολόκληρο μήνα διακοπές με τους δύο μεγαλύτερους γιους μου.


– και περίπου εκατό ακόμα πράγματα!

Νομίζω ότι καταλάβατε το νόημα. Μια λίστα με πολύ σημαντικά πράγματα τα οποία θα μπορούσα σχεδόν να ξεχάσω επειδή βιαζόμουν να προλάβω τις Αποφάσεις της Νέας Χρονιάς.

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα κάθε μέρα για τα οποία μπορούμε όλοι να είμαστε ευγνώμονες.

Αφιερώστε μία ή δύο ώρες για να γράψετε όλα τα πράγματα που μπορείτε να σκεφτείτε για να “γιορτάσετε” από την περασμένη χρονιά. (συμπεριλάβετε τα πάντα, άσχετα από το πόσο μικρά είναι.) Αφού τελειώσετε να γράφετε όλα αυτά που σας έρχονται στο μυαλό σας με την πρώτη φορά, κρατήστε τη λίστα σας κάπου εύκολα γιατί είμαι σίγουρος ότι θα σκεφτείτε και άλλα. Ξαναδιαβάστε αυτή τη λίστα αρκετές φορές και η καρδιά σας θα αρχίσει να γελά με μία αίσθηση ευγνωμοσύνης. Για την ακρίβεια, κρατήστε την κοντά σας ώστε να μπορείτε να τη διαβάσετε και στο μέλλον. Είναι μία υπέροχη υπενθίμηση των πραγματικά σημαντικών πραγμάτων στη ζωή μας.

Όσον αφορά την επερχόμενη χρονιά, σας ζητάω ότι ανεξάρτητα ποιες είναι οι Αποφάσεις σας για τη Νέα Χρονιά, να προσθέσετε μόνο μία ακόμα στη λίστα. Οτιδήποτε έχετε γράψει στο χαρτί ή σκέφτεστε όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι κάθε βράδυ, ανακαλέστε όλα τα πράγματα που έχετε για να είστε ευγνώμονες για εκείνη την ημέρα. Τουλάχιστον δέκα, αλλά περισσότερα είναι ακόμα καλύτερα!

Αν προσθέσετε αυτή την απλή τελετή στη ζωή σας, σας εγγυώμαι ότι θα δείτε αλλαγές σε πολλούς τομείς… ακόμα και σε αυτούς που αρχικά δυσκολευόσασταν!

“Η ευγνωμοσύνη ξεκλειδώνει την πληρότητα της ζωής. Μετατρέπει αυτά που έχουμε σε αρκετά και ακόμη περισσότερα. Μετατρέπει την άρνηση σε αποδοχή, το χάος σε τάξη, τη σύγχυση σε διαύγεια. Μπορεί να μετατρέψει ένα γεύμα σε γιορτή, ένα σπίτι σε σπιτικό, έναν ξένο σε φίλο. Η ευγνωμοσύνη μας θυμίζει το παρελθόν, φέρνει ειρήνη στο σήμερα και δημιουργεί όραμα για αύριο.” Από το Ευγνωμοσύνη: Επιβεβαιώνοντας τα Καλά Πράγματα στη Ζωή” της Melody Beattie.

Μαζί με υπέροχες ευκαιρίες για την καινούργια χρονιά, σας εύχομαι μια καρδιά που πλημμυρίζει από ευγνωμοσύνη!

Απολαύστε την κάθε στιγμή…

Mary Jo Wehniainen is an internationally recognized professional business coach, sales trainer, motivational speaker, and mother of five young children.

She works with business owners, executives and entrepreneurs to reach and surpass their goals while maintaining a balanced, full and rewarding life.

Visit http://www.CreativeCoachingSolutions.com and be sure to sign up for her free weekly newsletter.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Γράψτε το σχόλιό σας

wpDiscuz