Σε Όσους Είναι Κατά του MLM Αντιπαθούν το MLM, ή Ακόμη και Μισούν το MLM …

Δε δημιούργησα αυτό το web site για να σας πολεμήσω ή για να τροποποιήσω την άποψή σας για τον κλάδο του MLM (Multi Level Marketing ή Δικτυακό Μάρκετινγκ).

Κατά κάποιο τρόπο, είμαστε όμοιοι. Και εγώ, βλέπω τα προβλήματα με το MLM. Αλλά, κατά έναν τρόπο είμαστε διαφορετικοί – Πιστεύω ότι ο κλάδος του MLM μπορεί να βοηθηθεί.
Σε καταστάσεις όπως αυτές υπάρχουν τουλάχιστον δύο επιλογές: να “το” βοηθήσετε ή να “το” βλάψετε.
Ας προσποιηθούμε έχετε ένα παιδί που ανακαλύπτετε ότι χρησιμοποιεί ναρκωτικά. Το βοηθάτε ή βλάπτετε; Υποθέτω θα θέλατε να το βοηθήσετε. Έτσι νιώθω για τον κλάδο του MLMMulti Level Marketing (Δικτυακό Μάρκετινγκ).
Προσωπικά, πιστεύω ότι υπάρχει μόνο ένα ουσιαστικό πρόβλημα στο MLM – η εκπαίδευση (ή η απουσία της). Οι δραστηριότητες του κλάδου έχουν ξεφύγει από την πραγματική εκπαίδευση. Σήμερα, η «τυπική εκπαίδευση” είναι, γράψτε μια λίστα με 200 άτομα, τηλεφωνήστε τους και να τους πείτε γιατί είστε ενθουσιασμένοι. Αυτό δεν είναι εκπαίδευση, και συχνά δεν λειτουργεί.
Αν πάτε πίσω στις παλαιότερες δραστηριότητες στο MLM, ξεκινώντας από το 1945, θα διαπιστώσετε ότι ένας διανομέας δε στρατολογούσε έναν άλλο διανομέα μέχρι αυτός θα μπορούσε να αποδείξει ότι μπορεί να βρει 25 πελάτες. Αυτή η δραστηριότητα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να εκπαιδεύσουν τους διανομείς τους να πωλούν προϊόντα.
Από τη δεκαετία του 1980, πολλές εταιρείες MLM (Δικτυακού Μάρκετινγκ) έχουν επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στο να βάζουν νέους διανομείς, που βάζουν άλλους νέους διανομείς, κοκ. Η δραστηριότητα αυτή παρακάμπτει την εκπαίδευση ενός νέου διανομέα να βρίσκει πελάτες. Προσθέστε το αυτό και στο ότι υπάρχει μια γενική έλλειψη δεξιοτήτων επικοινωνίας και προβολή του μοντέλου “Γίνε Πλούσιος Γρήγορα” και έχετε έναν κλάδο που με πολλούς τρόπους χρήζει κριτικής.
Ωστόσο, για μένα το καλά είναι περισσότερα από τα κακά. Τα προαναφερθέντα ελαττώματα είναι διορθώσιμα και είναι στους στόχους και στις ικανότητές μου να τα διορθώσω. Αν αναλύσετε τον κλάδο του χρηματιστηρίου, τον κλάδο των μεσιτικών, τον κλάδο της ιατρικής, του θεάματος, κ.λ.π., θα βρείτε ότι υπάρχει κακό σε όλους αυτούς. Αλλά θα βρείτε επίσης και ότι υπάρχει καλό στο καθένα από αυτά.
Όταν το MLMMulti Level Marketing γίνεται με έναν πρώτης τάξεως τρόπο, δεν είναι ο ίδιος κλάδος που κατακρίνετε.
βιομηχανία σας επικρίνουμε.
Ως εκ τούτου, η πρόθεσή μου είναι να βοηθήσω τον κλάδο του MLM (Δικτυακού Μάρκετινγκ), καθώς μου αρέσει πολύ.
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Γράψτε το σχόλιό σας

wpDiscuz