Πως να προσθέσετε περισσότερες ώρες στην ημέρα σας

Αν αγχώνεστε για τον χρόνο, αντισταθείτε στην φαινομενικά-διαισθητική ιδέα ότι το να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα θα εξοικονομήσετε χρόνο. Σχεδόν πάντα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Με δύο τρόπους.
1. Έχει τύχει ποτέ να μιλάτε με κάποιον στο τηλέφωνο και ο συνομιλητής σας να κάνει κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή; Αργεί να σας απαντήσει ή μπορείτε να τον ακούσετε να ψιθυρίζει σε άλλους κλπ.
Είστε στο τηλέφωνο με κάποιον Σας ενοχλεί να τον ακούτε να πληκτρολογεί κάτι στον υπολογιστή καθ όλη τη διάρκεια της συζήτησης; Το έχω κάνει και εγώ αυτό. 
Το να κάνετε περισσότερα πράγματα από ένα ταυτόχρονα εκνευρίζει τους άλλους γιατί ξέρουν ότι δεν τους προσέχετε πλήρως. Δεν είναι καλό πράγματα αυτό αν θέλετε να χτίσετε ή να διατηρήσετε σχέσεις.
2. Οι πολλαπλές εργασίες(multitasking) μειώνουν την ποιότητα κάθε πράγματος που κάνετε και επομένως δεν σας εξοικονομεί χρόνο.
«Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να το σταματήσετε αυτό, αλλά εκτεταμένες έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι λάθος (εδώ είναι από το περιοδικό CIO). Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις, ειδικά δε σας πειράζει να μειωθεί η ποιότητα της δουλειάς σας, ή να είστε αγενής στο άτομο που μιλάτε.»
Επομένως, αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες ώρες στην ημέρα σας, δοκιμάστε την συγκέντρωση της προσοχής σας.
«Η εφαρμογή της συγκέντρωσης της προσοχής σας είναι σαν να προσθέτετε περισσότερες ώρες στην ημέρα σας. Αν είστε προσεκτικός και επιμελής, η ώρα πηγαίνει πιο αργά. Κάνετε περισσότερα πράγματα, απολαμβάνετε πράγματα περισσότερο, και νιώθετε λιγότερο άγχος. 
Αυτοί είναι μεγάλοι ισχυρισμοί, αλλά οποιοσδήποτε έχει εξασκήσει τον διαλογισμό προσοχής θα ορκιστεί ότι είναι αλήθεια» Περισσότερα για αυτό το υπέροχο θέμα εδώ
Τι σημαίνει αυτό για εκείνους που έχουν να τηλεφωνήσουν σε εκατοντάδες υποψηφίους;
Δώστε στο άτομο με το οποίο μιλάτε, όλη την προσοχή σας. Να είστε 100% συγκεντρωμένος, απόλυτα εκεί, τέλεια ακουστική επαφή, ΕΣΕΙΣ. Να ΕΙΣΤΕ εκεί.
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Γράψτε το σχόλιό σας

wpDiscuz