5 Εύκολοι Τρόποι για να Αυξήσετε την Αυτοπεποίθηση και την Αξιοπιστία Σας

Κάποια αναγνώστρια έκανε αυτή την ωραία ερώτηση:

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι: Μία αίσθηση ότι οι υποψήφιοι δεν με βλέπουν σαν αξιόπιστη και πιστευτή. Ίσως να είναι κάτι το οποίο το ‘φαντάζομαι’ μόνο, αλλά είναι το συναίσθημα που λαμβάνω από τις αντιδράσεις και τις απαντήσεις τους.

Θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση σε δύο μέρη.

1. Αμφισβητώντας τον εαυτό σου
2. Πώς να αυξήσεις την αξιοπιστία σου

Αμφισβητώντας τον εαυτό σου
Σε όλη μου τη ζωή είχα πολλά συναισθήματα παρόμοια με αυτό. Βλέποντας το τώρα, δεν είμαι σίγουρος αν το άτομο με το οποίο μιλούσα μου έδινε αυτό το «συναίσθημα» ή αν εγώ ήμουν αυτός που το έδινα στον εαυτό μου γιατί ένοιωθα ότι δεν είχα αρκετή αξιοπιστία όταν μιλούσε σε αυτό το άτομο. Σκεφτείτε το αυτό για μερικά δευτερόλεπτα…ή μερικά λεπτά!

Πως μπορεί κάποιος να μπει μέσα στο κεφάλι σας και να σας κάνει να νιώσετε [οτιδήποτε];

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος διακόπτης μέσα στο κεφάλι σας που να ανοίγει και να κλείνει την αξιοπιστία σας, τον οποίο μπορεί κάποιο άτομο να ανοίξει και να κλείσει.

Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να σας βοηθήσω να δείτε ότι αυτή η ερώτηση έχει να κάνει κυρίως με το πώς βλέπετε τον εαυτό σας. Ή πως επιτρέπετε τους άλλους να επηρεάσουν τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας.

Αν το σκεφτείτε, κανείς δεν ΜΠΟΡΕΙ να σας κάνει να νιώσετε θυμωμένοι ή εξαγριωμένοι ή ένοχοι ή αναξιόπιστοι – ΕΣΕΙΣ είστε ο μόνος που μπορεί να το πετύχει αυτό, ακόμα και αν κάποιος σας το λέει.

Ας υποθέσουμε ότι είστε γυναίκα και κάποιος σας λέει, «Είσαι άντρας.» Δε θα τους κοιτούσατε περίεργα και μετά θα συνεχίζατε να κάνετε αυτό που κάνατε; ΞΕΡΕΤΕ ότι δεν είστε άντρας. Αλλά αν κάποιος σας πει κάτι το οποίο έχετε ήδη σκεφτεί – τότε είναι περισσότερο πιθανό να τους «επιτρέψετε» να επηρεάσουν τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας. Όπως, «Έχεις πάρει μερικά κιλά.» Αλλά στην πραγματικότητα, τα δύο σχόλια δε χρειάζεται να σας επηρεάσουν διαφορετικά.

Ορίστε ο τρόπος που δούλεψε για εμένα και το έλυσα. Είχα τη σκέψη ότι επειδή δεν έχω πτυχίο πανεπιστημίου, δεν ήμουν αξιόπιστος και ότι κανείς δε θα με άκουγε. Αυτό δεν ήταν αλήθεια όμως – υπήρχε μόνο στις σκέψεις μου. Σε μία κοινωνική συγκέντρωση, θα συναντούσα κάποιον και θα με ρωτούσαν, «Που πήγες σχολείο;» εγώ απαντούσα, «Στο Χ Λύκειο». Τότε αυτοί με ρωτούσαν, «Όχι, σε ποιο πανεπιστήμιο;» τότε απαντούσα, «Δεν πήγα στο πανεπιστήμιο.» Τότε αυτοί έλεγαν, «Αααα».

Έφευγα νιώθοντας ότι δεν είχα αξιοπιστία απέναντί τους. Και, ίσως, να μην είχα. Αλλά πραγματική ζημιά γινόταν όταν δε μιλούσα με κάποιον απλά γιατί νόμιζα ότι δεν είχα το δικαίωμα να μιλήσω σε κάποιον γιατί δεν είχα σπουδάσει! Αυτή είναι τεράστια ζημιά.

Ορίστε λοιπόν πως βρήκα τη λύση μέσα στο μυαλό μου – Τώρα, ποια είναι η “αλήθεια”; Υπάρχει κάποιος που πέτυχε στη ζωή του και δεν είχε σπουδάζει; ΝΑΙ!

Οι άνθρωποι σπουδάζουν ώστε να έχουν περισσότερες γνώσεις σε ένα θέμα ώστε να μπορούν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Οπότε αυτό που έχει σημασία είναι τα αποτελέσματα. Αλλά συνήθιζα να νομίζω [εσφαλμένα] ότι η σπουδές σήμαιναν καλύτερα αποτελέσματα. Ίσως αν προσπαθούσα να πετύχω σαν γιατρός θα είχε σημασία – αλλά στο δικτυακό μάρκετινγκ δεν είχε.

Οπότε, απλά παράτησα την ιδέα ότι χρειαζόμουν ένα πτυχίο για να είμαι πετυχημένος γιατί και μόνο έχοντας αυτή τη σκέψη θα με ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ!

Αυτό θα πει ειρωνεία!

Πώς να αυξήσετε την αξιοπιστία σας

Ήξερα ότι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να κερδίσω τον σεβασμό των άλλων (απόφοιτους πανεπιστημίου και μη) ήταν να έχω αποτελέσματα. Οπότε πρώτον έπρεπε να μη σταματήσω τον εαυτό μου, ανεξάρτητα από οτιδήποτε μπορεί να μου έλεγε κάποιος ή μπορεί να έλεγα εγώ στον εαυτό μου. Θα έπρεπε να συνεχίζω να προσπαθώ μέχρι να έχω αποτελέσματα. Ορίστε τι έκανα και τι θα πρέπει να κάνετε αν θέλετε να αυξήσετε την αξιοπιστία σας:

1. Να μιλάτε με ανθρώπους – κανένας δεν μπορεί να πετύχει χωρίς αυτό το βήμα.

• Χρησιμοποιείστε τα εγχειρίδια σας για να αποκτήστε τις κατάλληλες ικανότητες – θα αυξήσετε αμέσως την αξιοπιστία σας σε μεγάλο βαθμό βελτιώνοντας τις ικανότητες επικοινωνίας σας.

2. Βοηθήστε ανθρώπους και επιτρέψτε σε άλλους να βοηθήσουν εσάς.

• Όταν κάποιος σας βοηθάει, δώστε πίσω κάτι ίσης ή μεγαλύτερης αξίας.
• Όταν βοηθάτε κάποιον, επιτρέψτε τους να σας βοηθήσουν και αυτοί.

3. Να είστε αξιόπιστος (trustworthy = να αξίζει να σας εμπιστεύονται)

• Κάντε αυτό που λέτε ότι θα κάνετε

4. Αυξήστε τις γνώσεις σας

• Όσο περισσότερη γνώση έχετε στον τομέα που δίνετε συμβουλές, τότε περισσότερη επιρροή θα έχετε. Οπότε μάθετε το δικτυακό μάρκετινγκ. Μάθετε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας. Μάθετε την εταιρία σας.

5. Αυξήστε τα αποτελέσματά σας (κάνοντας τα παραπάνω θα το πετύχετε αυτό)

• Όσο περισσότερα αποτελέσματα έχετε στον τομέα που συζητάτε ή προσπαθείτε να προσελκύσετε κάποιον άλλον, τότε περισσότερη επιρροή θα έχετε. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που απαιτείται γιατί στο δικτυακό μάρκετινγκ όλοι ξεκινάνε από μηδενικά αποτελέσματα.

Η Ουσία: Αν αισθανθείτε ότι κάποιος δε σας δίνει αρκετή αξιοπιστία – προχωρήστε παρακάτω και μην τους επιτρέψετε να εξασθενήσουν την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας. Αν ο υποψήφιός σας χρειάζεται αξιοπιστία για να σας ακούσει τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους αφού θα έχετε κάποια αποτελέσματα.

Ένα άτομο που δεν είναι ικανό να εκτιμήσει μία επιχείρηση πρέπει να κρίνει την επιχείρηση βάση της αντίληψής του για την αξιοπιστία του ατόμου που την παρουσιάζει. Αυτοί που δεν μπορούν να εκτιμήσουν μία επιχείρηση βασισμένοι στην αξία της, τότε θα δουλεύουν για αυτούς που μπορούν να το κάνουν, ή θα χάσουν πολλά χρήματα.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

1 Comment on "5 Εύκολοι Τρόποι για να Αυξήσετε την Αυτοπεποίθηση και την Αξιοπιστία Σας"

Γράψτε το σχόλιό σας

Sort by:   newest | oldest | most voted
Ανώνυμος
Guest
Ανώνυμος

Εκτος και αν οι αλλοι σου λενε συνεχως οτι εισαι αχρηστος και δεν αξιζεις απο τοτε που ησουν μικρος οποταν δεν εχεις σωτηρια…

wpDiscuz