Περίληψη Μανιφέστο 11 Σημείων

Η Καινούργια Σχολή αναπτύχθηκε από το θόρυβο της αγοράς.
  • Τα τελευταία 15 χρόνια, οι καταναλωτές έχουν γίνει εξαιρετικά επιφυλακτικοί με τους πωλητές.
  • Οι επιχειρηματίες έχουν αλλάξει την πρώτη τους προτεραιότητα από το να κερδίζουν χρήματα στο να βρουν νόημα στη ζωή τους.

Δικτυακό Μάρκετινγκ: ένα ακατέργαστο διαμάντι;

  • Ένα ιδανικό επιχειρηματικό μοντέλο για: 1) Άτομα που θέλουν «μία δεύτερη ζωή» 2) Άτομα που δε θέλουν να ακολουθήσουν την εταιρική πορεία ή να επενδύσουν σε ένα fracnhise.
  • Υψηλή προοπτική για προσωπικές και οικονομικές ανταμοιβές.
  • Χαμηλά οικονομικά και επιμορφωτικά όρια εισόδου.
  • Αρνητικά: Είναι εύκολη η εκμετάλλευση.
  • Μανιφέστο της Νέας Σχολής δικτυακού μάρκετινγκ…
1. Είμαστε μέλη μία κοινότητας, όχι κυνηγοί.

Παλιά Σχολή: Οι υποψήφιοι είναι η λεία που καταδιώκουν οι δικτυωτές

Καινούργια Σχολή: Οι υποψήφιοι είναι μέλη μία κοινότητας στην οποία ανήκουν οι δικτυωτές.

2. Κάνουμε *niche μάρκετινγκ, όχι μαζικό μάρκετινγκ. (*=εστιασμένη σε συγκεκριμένη αγορά)

Παλιά Σχολή: Διαφημίστε τα προϊόντα και την επιχείρησή σας σε αναπνέει. Αν η παρουσίασή σας γίνει με το σωστό τρόπο, τότε ο υποψήφιος θα πρέπει να αγοράσει.

Καινούργια Σχολή: Προσφέρετε τα προϊόντα ή την επιχείρησή σας σε ανθρώπους που είναι πιο πιθανόν να μοιράζονται τις αξίες και τα ενδιαφέροντα σας. Μόνο μερικοί να προσελκυσθούν στα προϊόντας ή την επιχείρησή σας, ανεξάρτητα με το πόσο καλή είναι η παρουσίασή σας. Η Oprah δεν έχει όλους με το μέρος της, αλλά ούτε και ο Θεός.


3. Οι Πελάτες είναι το ίδιο σημαντικοί με τους Συνεργάτες.

Παλιά Σχολή: Τα πολλά λεφτά είναι στη στρατολόγηση.

Καινούργια Σχολή: Το να βρίσκετε μόνιμους πελάτες σας αποφέρει ένα σταθερό, αξιόπιστο εισόδημα – «ασφάλεια» απέναντι σε αυτούς που τα παρατούν και το υψηλότερο ρίσκο της στρατολόγησης.

4. Όχι Υποσχέσεις. Όχι Προβλήματα

Παλιά Σχολή: Πουλήστε το όνειρο της οικονομικής ελευθερίας και της βελτιωμένης υγείας.

Καινούργια Σχολή: Οι υποσχέσεις της οικονομικής ελευθερίας και των θαυματουργών θεραπειών έχουν οδηγήσεις στην απαγόρευση του τηλεμάρκετινγκ, στην αρνητική διαφήμιση και στους κανονισμούς της κυβέρνησης. Μην υπόσχεστε…πείτε την ιστορία σας και γίνετε σύμβουλος.


5. Μιλάμε με ανθρώπινη φωνή

Παλιά Σχολή: Μιλήστε για την επιστήμη και τις έρευνες. Μάθετε επιστημονικούς όρους. Πείτε τους ότι η εταιρία και τα προϊόντα σας είναι ανώτερα

Καινούργια Σχολή: Μιλήστε με την αληθινή προσωπική σας ιστορία, χρησιμοποιώντας λέξεις που μπορεί να τις καταλάβει και ένας δωδεκάχρονος.


6. Ένας Δικτυωτής είναι κάποιος που ανοίγει, όχι κάποιος που κλείνει.

Παλιά Σχολή: Προσπαθήστε να κλείστε στο πρώτο ραντεβού. Το μυαλό σκέφτεται ήδη τον επόμενο υπ0ψήφιο και όχι στο πως να βοηθήσουμε τον καινούργιο διανομέα.

Καινούργια Σχολή: Παρουσιάστε τον εαυτό σας στο πρώτο ραντεβού. Όχι επιθετικές/σκληρές πωλήσεις. Η εγγραφή είναι το ξεκίνημα μίας σχέσης με τον καινούργιο διανομέα.


7. Κυριαρχία των γυναικών και των αναπτυσσόμενων αντρών.

Παλιά Σχολή: Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονται στην κορυφή είναι άντρες, κυρίως γιατί αυτοί που κάνουν με πλήρη απασχόληση είναι άντρες που μπορούν να αφιερώσουν το χρόνο και την ενέργεια που απαιτείται για να χτίσουν μία μεγάλη επιχείρηση. Οι άντρες, επομένως, κάνουν την περισσότερη εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας μεθόδους άνετους για άντρες.

Καινούργια Σχολή: Οι γυναίκες αποτελούν το 80% των δικτυωτών και των ατόμων στις απευθείας πωλήσεις. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν με φυσικό τρόπο προσεγγίσεις μάρκετινγκ που συμβαίνει να είναι πιο αποδεκτές από τους καταναλωτές σήμερα. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να μάθετε πως να ενεργείτε σαν άντρας. Οι γυναίκες στην ηγεσία είναι καλό για της επιχειρήσεις.


8. Η Ημιαπασχόληση είναι το ίδιο καλή με την Πλήρη Απασχόληση.

Παλιά Σχολή: Οι άνθρωποι που δουλεύουν με πλήρη απασχόληση μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην επιχείρησή τους και επομένως είναι καλύτεροι υποψήφιοι. Αυτοί που δουλεύουν με πλήρη απασχόληση, λαμβάνουν επίσης και τη μεγαλύτερη αναγνώριση.

Καινούργια Σχολή: Αυτοί που ασχολούνται με μερική απασχόληση αποτελούν το 85% των ανθρώπων στο δικτυακό μάρκετινγκ και στις απευθείας πωλήσεις. Πολλοί που είναι με ημιαπασχόληση μαζί, συγκεντρώνουν μεγάλες παραγωγές σε επιχειρήσεις. Τους δίνουμε ίση αναγνώριση.


9. Πρώτη προτεραιότητα είναι να κάνεις τη διαφορά, και μετά να κερδίσεις μερικά χρήματα.

Παλιά Σχολή: Η οικονομική ανεξαρτησία είναι το όνειρο.

Καινούργια Σχολή: Το όνειρο είναι να κάνεις τη διαφορά. Αυτοί που παραμένουν στη δουλειά το καταφέρνουν αυτό γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν ακόμα και αν κερδίζουν λίγα χρήματα.


10. Το δικτυακό μάρκετινγκ δεν είναι εύκολο.

Παλιά Σχολή: Όλοι μπορούν να το κάνουν.

Καινούργια Σχολή: Χρειάζεται εκπαίδευση και εξάσκηση για να το κάνεις καλά.

11. Χρησιμοποιούμε δυνάμεις και δημιουργικότητα, όχι αντιγραφή.

Παλιά Σχολή: Βρες 2 που θα βρουν από 2… Ή βρες 3 που θα βρουν από 3 που θα βρουν από 3… «Κάνε ό,τι κάνω…Ο δικός μου τρόπος είναι ο σωστός και αν διαφωνείς τότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω…»

Καινούργια Σχολή: Η αντιγραφή δεν είναι ένα ρεαλιστικό μοντέλο. Δε θα αφήσουμε το μυαλό μας αχρησιμοποίητο άλλο πια…:) 🙂 🙂

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Γράψτε το σχόλιό σας

wpDiscuz